Kişiye Yaşam Gücünü Veren Şey Nedir?

Soru: “Doğru Hisaron” (doldurulma eksikliği) nedir? Bu, kişinin kendini kötü hissetmesi anlamına mı gelir?

Cevap: Hayır, Hisaron iyi de hissettirebilir. Kişi bir şeyin nereden geldiğini ve ne olduğunu anlamadığında, nedenlerini ve sonuçlarını, sebeplerini görmediğinde, o zaman bu elbette bu kötüdür. Ancak genel olarak, bu durum söz konusu değilse, Hisaron’a sahip olmak iyidir.

Kabala’da, “kötü” diye bir kavram yoktur. Her şey onu nasıl kullandığınıza bağlıdır.

Hiçbir arzusu olmayan bir insanı düşünün – o kişi ölüdür. Kaç kişinin depresyonda olduğunu, nasıl acı çektiğini bir düşünün.

Aynı zamanda, hiçbir şeyi olmayan ama gözleri parlayan ve arzu ettikleri şeyin önlerinde olduğu insanlar, bu onlara yaşam gücü verir. İçsel yaratıcılığa sahip bir insanın, “tutkusunu” sıradanlıkla takas edip, hiçbir şey yapmadan öylece yatacağını mı düşünüyorsunuz? Hayır.

Dolayısıyla, bir hedef varken duyulan eksiklik, özlem ve arzu hissi her zaman olumludur. Hedef bilinmediğinde, neyi nasıl yapacağınızı bilmediğinizde, bu sizi yiyip bitirir. Bu kötüdür. Ancak yine de duygusuzluk ve kayıtsızlıktan iyidir.

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed