Merdivenin Basamakları Hakkında Sohbetler, Kısım 52

Yaradan Kimdir?

Kişideki her bozulmuş özellik, Yaradan’daki ıslah olmuş bir özelliğe karşılık gelir. Yaradan’ı ancak bozuk niteliklerimizi, ihsan etme niyetine doğru ıslah ettikten sonra bilebiliriz. Bizler yalnızca kaplarımızın içinde ne kıyafetlendiyse onu algılayabiliriz. Islah olmadan Yaradan’ı bilemeyiz.

Islah olduğumuzda, ıslah edilmiş kaplarımızın farkındalığını kazanırız ve onlar aracılığıyla Yaradan’ı tanımaya başlarız. Her şey formun Yaradan’la eşitlik derecesine bağlıdır. Yaradan’ı kaplarımızın koşuluna göre, dolaylı olarak, ıslah olmuş niteliklerimiz vasıtasıyla algılarız.

“Yargılayan herkes, kendi kusurları üzerinden yargılar” sözünün anlamı budur. Her şeyi kaplarımızın ne ölçüde ıslah olduğuna göre değerlendiririz.

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed