Niyete Göre

Soru: Mevcut koşulumuzdan ilerleme nerede başlar?

Cevap: Hiçbir eylemimizi değiştirmemize gerek yoktur; yalnızca yaşamda gerçekleştirdiğimiz tüm eylemlere doğru yön vermemiz gerekir. Aradaki fark bu olacaktır.

Kişi kötü ya da iyi eylemlerde bulunmaz; arzuları olduğu gibi kalır ve doldurulmalıdır. Malhut ilk kısıtlamadan önce nasıl doldurulduysa, ıslahın sonunda da öyle doldurulacaktır. İlk kısıtlama sadece her arzuya ihsan etmek için bir niyet oluşturmak amacıyla hareket eder.

Yani, kişi eylemleri hakkında hiç düşünmemelidir. Onu eğitirken, hiçbir şeyi yasaklamıyoruz; sadece Yaradan’la nasıl bağ kurulacağını öğretiyoruz. Eğer kişi Yaradan’la bir bağ kurmak istiyorsa, o zaman birleşme onun son safhasıdır ve şimdi bu bağ için bir dayanak bulmalıdır; bu onun şu anki hedefidir.

Bizim ona öğrettiğimiz de tam olarak budur: “ipin ucunu” nasıl tutacağı, ip boyunca sürekli olarak nasıl yükseleceği. Niyetlerin “ipiyle” yapılan bu yükselişe, %100 niyete, %100 bağa ulaşana kadar dünyadan dünyaya merdiven aracılığıyla manevi yükseliş denir.

Kişinin arzularına gelince, eylemlerinin özü niyete göre değişecektir; ancak eylemlerin kendileri eskisi gibi kalacaktır. Artık yemeyecek veya içmeyecek mi? Üremeyecek veya çalışmayacak mı?

Her şey olduğu gibi kalacaktır. Basitçe, niyetine dayanarak, eylemlerini doğal olarak kalibre edecektir. Bunu yaparken de kendini dizginlemek zorunda kalmayacaktır. Bu gerçekleşecektir çünkü iç dünyası düşünceler ve eylemler arasında yeni bir ilişki kuracak ve bunları filtreleyecektir, ancak bunu bizden veya bir başkasından gelen herhangi bir dış baskı olmaksızın, yalnızca kendi iç gelişiminin içinden yapacaktır.

Baskının ne kadar faydasız olduğunu görüyoruz. Polis ne yapabilir? Dünyadaki tüm hapishaneler neyi başarabilir? Kesinlikle hiçbir şey! Eğitim yalnızca kişisel örneğe dayanabilir ve yalnızca kişiye daha sonra her şeyi alacağı üst güçle bir bağ sağlamaya hizmet etmelidir. Ve ancak o zaman, bu sayede kişi değişecektir.

İnsanı başka herhangi bir yolla değiştirmek mümkün değildir. Tarih boyunca mümkün olan tüm yöntemleri gördük ve hiçbiri işe yaramadı – tek bir tanesi bile! Çünkü niyet değişikliği dışında, tüm evrende yapmamız gereken başka bir şey yoktur.

 

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed