Manevi Çalışma İle İlgili Sorular – 222

Soru: Kişi ihsan etme uğruna arzularını ne kadar kısıtlarsa, o kadar ilerler. Arzuların herhangi bir derecelendirmesi var mıdır, yoksa her insanın kendine ait bir arzusu var mıdır?

Cevap: Her insanın kendi arzuları vardır ve hangilerinin onları tökezleteceği bilinemez.

Soru: Çabalarımı nereye odaklamalıyım? Yaradan’a ve aynı zamanda tüm dostlarıma onlar için dua ederek tutunmaya mı çalışmalıyım? Yoksa sadece kendimi iptal etmeye ve herkesin içinde erimeye mi çalışmalıyım?

Cevap: En iyi yaklaşım budur.

Soru: Kalplerimizi açmamızı ve daha büyük bir ışık istememizi engelleyen “duvarı” nasıl kırabiliriz?

Cevap: Israrla.

Soru: Kıskançlık Yaradan’ın benim gözümde ne kadar yüce olduğuna mı bağlıdır? Bu kıskançlık duygusu nereden geliyor? Sadece Yaradan’ın yüceliğinden mi?

Cevap: Evet.

Soru: Dünya Kli’sinden dostlarımla aramdaki çaba farkından duyduğum utanç ve pişmanlıkla ne yapmalıyım? Onlar Yaradan’dan ihsan etme yeteneğini aldılar ve bunu kullanıyorlar, oysa bana henüz bu fırsat verilmedi.

Cevap: Bu ne daha iyi ne de daha kötüdür. Ne verilmişse verilmiştir. Bu nedenle, başkalarına bakmayın, sadece yükselmeye çalışın.

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Önceki yazı: