Dağıtım Yeteneği

Yorum: Nedense şu kritere bağlı kalıyoruz: Birisi liderlik ediyorsa, o kazanır.

Yanıtım: Hayır, bu şart değil. Bazı insanlar liderlik yapabilir, diğerleri ise malzemeyi nasıl sunacaklarını bilir.

Örneğin Rabaş, kaynakları sistematik hale getirmekte tamamen başarısızdı; buna uyum sağlayamadı. Baal HaSulam ise büyük bir sistematikleştiriciydi. Hatta Kabalistik bir ansiklopedi yayınlamaya başladı ve “A-A,” “B-B” vb gibi yazmaya başladı. Rav Kook ise tam tersine, bunu yapamadı.

Yani, dünyamızdaki her insanın belirli özellikleri ve yetenekleri vardır, ancak bu manevi seviye için geçerli değildir. Hem de hiç! Materyalleri işleyen ve düzenleyen insanlarımız var. Peki, bu kişiler materyali anlama ya da başkalarıyla bağ kurma konusunda en iyiler mi? Kesinlikle hayır. Bu tamamen maddesel bir özelliktir.

Soru: Bu yetenekleri nasıl etkili bir şekilde kullanıyorsunuz? Herkesin bazı nitelikleri vardır ve bunları %100 kullanırsa harika olur. Ancak koşullar göz önüne alındığında, belki de yalnızca %10’luk bir oranı kullanmaktayız.

Cevap: Denemek zorundayız. Herkese sürekli söylediğim şey şu: “Yazın, materyali işleyin, bir makaleyi kısaltın, ondan ilginç alıntılar yapın, sabah dersinden ilginç bir gönderi yapın ve materyali nasıl işleyebileceğinizi ve onu dünyaya nasıl getirebileceğinizi bulmaya çalışın.” Zaten başka bir şeyimiz yok.

Bir sanatçı olabilirsiniz; konularımız hakkında ilginç bir şarkı ya da şiir yazın, işe koyulun. Kendiniz yapın ya da zaten yaratılmış bir şey üzerinde çalışın, performans sergileyin ya da dans edin. Bu sizin dağıtım eyleminiz olacaktır. Bir şekilde yaratıcı olmaya çalışın.

Bazen insanlar buna yanıt verir, bazen de vermezler. Olmazsa, en azından gazeteleri bastırın ve dağıtın. Bu da bir iştir. Ben bunu daha çok dağıtım yapanlar için yapıyorum. Ya da başka şehirlere gidip orada konferanslar ya da kurslar versinler. Başka seçeneğimiz yok. Dağıtım faaliyetlerine katılan insanların sayısını artırmamız gerekiyor.

 

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed