Manevi Çalışma İle İlgili Sorular – 200
Soru: Yaradan’ın emrini yerine getiren “İsrail’in” özgür manevi eylemi nedir?
Cevap: Yaradan gibi olmak.
Soru: Yaradan’a gerçek ihsan etme içinde olmak için engellerin üzerinde çalışmanın doğru yolu nedir?
Cevap: Doğru çalışma, egoizminizi dinlemek değil, Yaradan’ın gözünde hoş olanı yapmaktır.
Soru: Bizler bir eylem dünyasında yaşıyoruz. İçimizden kötülüğün değil, sadece iyiliğin akmasına izin verecek şekilde nasıl hareket edebiliriz?
Cevap: Bu ancak emirleri yerine getirerek başarılabilir. Yaradan’ın arzularını yerine getirmek bir emir olarak kabul edilir. O’nun isteğini yerine getirerek, kendimizi yavaş yavaş kötülükten uzaklaştırır ve iyiliğe doğru ilerleriz.
Soru: Kişi kötü eğilimini nasıl “sünnet edebilir”? Onunla pazarlık mı yaparız, onunla agresif bir şekilde yüzleşir miyiz, ona bir ödül mü vaat ederiz ya da kurban mı keseriz?
Cevap: Yaradan’a dönmeli ve O’ndan tüm egoist arzuları sizden uzaklaştırmasını istemelisiniz, bundan daha fazlası değil.
Soru: Tüm grup birlikte nasıl bir perde inşa edebilir, yoksa bu bireysel bir çaba mıdır?
Cevap: Bu aranızdaki bağa bağlıdır.
"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

