“Terörden Kim Yararlanır?” (Quora)

Terör, terör örgütleri dahil hiç kimseye fayda sağlamaz. İnsanlıktan olumsuz bir tepki alır ve kısa vadeli bir perspektifte, terör örgütleri amaçları doğrultusunda bazı kazanımlar elde edebilecek gibi görünse de, etkilerinden korktukları eninde sonunda kendilerine zarar vermekte ve dolayısıyla terör uygulayarak kendileri de zarar görmektedirler.

Ayrıca terör örgütlerine doğanın ve insanlığın birliği (hepimizin küresel olarak birbirine bağlı ve bağımlı olduğumuz ve her kişi, grup ve ulusun insanlıkta belirli bir rol üstlendiği) açısından bakıldığında, o zaman masum insanlara zarar verenler aslında dünyadaki kendi rollerine zarar verirler. Bu nedenle önce doğa onları cezalandıracaktır.

Hiçbir terör örgütü kalıcı bir başarı elde edememiştir. Bu tür organizasyonlara ve eylemlerine daha uzun vadeli bir perspektiften bakıldığında, esasen kendilerine ölümcül zararı davet ettiklerini görüyoruz. Bu yüzden onlara acıyorum. Dar, kısa vadeli bir bakış açısıyla, bunu göremiyorlar. Terörün kendilerini kurtarabileceğini ve olumlu dikkat çekebileceğini düşünüyorlar, ancak daha uzun zaman aralığı terörizmi kendine zarar verme olarak ortaya koyuyor.

Birbirimize bağlılığımızın ve karşılıklı bağımlılığımızın boyutu ortaya çıktığında, bu örgütler kendilerine nasıl zarar verdiklerini anlayacaklardır.

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Önceki yazı: