İçsel Bilim
Soru: Yeni bir öğrenciye maneviyatın ne olduğunu açıklamak, ona maneviyatı anlatmak ve göstermek için ne kadar zaman gerekir?
Cevap: Göstermek mi? Ona nasıl gösterebilirsiniz ki? Kendisi içinde bunu yeniden yapılandırmak için hiçbir araca sahip değildir.
Yorum: O zaman şöyle diyelim, maneviyatı aktarmak için. “90 Dakikada Bütün Kabala” adlı bir program olduğunu hatırlıyorum.
Cevabım: Beş dakikada bile açıklayabilirsiniz! Bu önemli değil. Kabala’nın ne olduğunu tek bir cümleyle de aktarabilirsiniz: “Yaradan’ın bu dünyadaki bir insana kendini ifşa etmesi.” Hepsi bu. Ve sonra, gidip çalışın. Ta ki, bir insan kendini değiştirene kadar…
Kabala dışsal bir bilim değil, içsel bir bilimdir. Bu nedenle, her şey kişinin niteliklerine bağlıdır. Ve kişinin nitelikleri de bana değil, kendi çabalarına bağlıdır.
Yorum: Ama yine de dışarıdan görünen resim, kişi istese de istemese de ilk aşamada bu kişiyi çeker ve Kabala’yı öğrenmeye başlayan biri bununla çalışabilir.
Cevabım: Evet, sizi anlıyorum. Tanıtımınız için klipler, filmler, ne isterseniz yapın. Ama Kabala bilgeliği yine de içsel bir bilimdir.
"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

