Yaradan’ın Eşsizliği, Bölüm 2

İki Otorite ve Birden Fazla Tanrı

Soru: Tarih boyunca, insanlar iki güç olduğunu gördüler. Bu nedenle, Baal HaSulam’ın yazdığı gibi, dünyanın ikinci yönetim teorisi ortaya çıktı: iki otorite teorisi. Yani insanlar iyi, yardımsever bir güç olduğunu ve kötü bir güç olduğunu gördüler. Kabala bu konuda ne diyor?

Cevap: Kabala bizi kontrol eden iki güç olduğunu söyler: Almanın gücü ve ihsan etmenin gücü. Onlar, kişinin gelişimine göre onun içinde tezahür ederler.

Kabala daima kişiyle ilgili olarak konuşur. Bizim dışımızda neler olduğunu bilmiyoruz. İyi bir kuvvetin ya da ona zıt olan, diğerinin tezahürü,  bir kişiyi belirli bir hedefe götürmek, onu geliştirmek için kontrol eden iki dizgin (iki sistem) gibi, tek bir güçten gelir.

Tek bir gücün yardımıyla gelişemeyiz. Kişi hassas bir unsur olarak yaratılır ve onu büyütmek/yetiştirmek için olumlu ve olumsuz güçlerle etkilemek gerekir.

Açıklama: Buradan Baal HaSulam’ın “birden fazla tanrı” hakkında yazdığı dünyanın üçüncü yönetim teorisi geliyor. Kişinin üzerinde çok sayıda etki olduğundan, birçok olguyu açıklamak için iki güç yeterli değildir.

Bu nedenle, insanlık doğal olarak, bu etkilerin her birinin arkasında ayrı birer güç olduğu ve bir şekilde ona hitap etmek ve hizmet etmek gerektiği sonucuna vardı.

Benim Yorumum: Bu kesinlikle doğrudur.

Uniqueness Of The Creator, Part 2

 

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed