Dostlarınıza En Yüce ve En Önemli Kişilermiş Gibi Saygı Gösterin

Her ne kadar yüce bir kişi gibi görünse de, yine de eylemlerine bakmalı ve “Beni yüce yapan nedir?” diye düşünmelidir (Maor VaŞemeş, Ekev).

Soru: Bir kişinin saygı duyulduğu şeyi bulması gerektiği söylenir. Bu, onluya saygı görmek için gittiğim anlamına mı geliyor?

Cevap: Gruba saygı için değil, kendini dostlarının yanına yerleştirmek için gelirsin, böylece sen onların en küçüğü olursun ve onlar da her şeyde en yüce olurlar. Ve onlara karşı böyle bir içsel tutuma sahip olduğunda, Yaradan’dan belirli bir miktarda manevi enerji almaya başlayabilirsin.

Soru: Ama eğer bunu yapamazsam ve kendimi en küçük olarak görmek zorunda kalırsam, dostlarıma karşı duyduğum kızgınlıktan nasıl kurtulabilirim?

Cevap: Tam tersine, sana bu koşulları sağladıkları için onlara sözlü olarak değil ama içsel olarak teşekkür etmelisin ve kendini daha da aşağıya koyabilirsin. İşte o zaman halı kaplı bir yol, sizi bekler.

Hepiniz Yaradan’ın insanlıkta yarattığı değerli parçalarsınız çünkü sizler, Yaradan’a en yakın olanlarsınız ve tüm insanlığa O’ndan üst ışığı getiriyorsunuz. Bu nedenle, dostlarınıza en yüce ve en önemli kişilermiş gibi saygı göstermelisiniz.

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed