Aklın Sınırlarının Ötesinde Ne Vardır?

Soru: Yaklaşık yirmi yıldır Leningrad’daki Deneysel Tıp Enstitüsü’nün direktörlüğünü yapan ünlü sinirbilimci Bekhtereva, eserlerinden birinde şöyle yazmış: “Ben,  düşüncenin beyinden ayrı olarak var olduğunu ve aklın onu sadece uzaydan aldığını ve okuduğunu kabul ediyorum. ”

İnsan aklının sınırlarının ötesinde ne var?

Cevap: Aklımızın ötesinde tüm manevi dünya vardır. Sonuçta, akıl nedir? Ne manevi ne de maddesel dünyaya uymayan küçük bir egoist “büyüme”.  Bu nedenle, gerçekte olan, artan gelişimimiz ve hüsranımızdır: “Biz kimiz? Neyi anlayabiliriz ki?”

Soru: Yakaladığımız düşüncelerin, bir şekilde gerçekliğimizi yarattığı, insanın içinde ve dışında neler hissettiği anlamına mı geliyor?

Cevap: Bu gerçeği kendimize düşüncelerimizle tasvir ediyoruz. Aslında, içinde gerçek bir şey yok. Bu hayali bir gerçektir.

Soru: Neden düşündükleri insana öyle geliyor?

Cevap: Böylece ona gerçekten düşünüyor, var oluyor, bir şeyler yapıyor, yaratıyor gibi geliyor. Dahası, yaratılış eylemi şu düşüncelerle başlar: “Ben kimim? Ben neyim? Ben ne içinim? Neden? Kim beni böyle yarattı? Ben ne yapıyorum? Bu eylemlerde benim olan ve olmayan nedir?” Bana bazı düşünceler ve ilhamlar geliyor. “Onlar benim mi? Daha önce yoktular ama şimdi varlar.”

Yani, burada kişinin düşünmesi gereken bir şeyler vardır. Ama bu da işe yaramaz çünkü zaten gerçeği keşfedemeyecektir.

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Önceki yazı: