Işık Hiç İzin Kullanmaksızın İşler

Soru: Islah Eden Işık’ın bizi ne ölçüde etkilediğini nasıl ölçebiliriz?

Cevap: Işık’ın etkisini kesin olarak ölçmek şimdiki durumda imkânsızdır zira kişi Işık’ı ölçecek alet edevata henüz sahip değildir. Problem Işık’ta veya Üst seviyede değil kişinin kendisindedir.

Diyebiliriz ki Islah Eden Işık, bir kişiyi, kişinin onu özlemlediği ölçüde etkiler. Ancak kişi kendi özlemini ölçemez; bu özlem kişinin kendi arzusu, kendi çabası, kendi tansiyonu olmasına rağmen. Bunun sebebi kişi sürekli düşüş ve yükseliş durumları içerisindedir ve ister bilinçli isterse bilinçsiz yapmış olsun kişi bu anları ve çabaları sayamaz.

Nihayetinde tüm bunlar birikir. Bu biriken bir süreçtir, şöyle denir: “Birçok kuruş büyük bir hesap yapar” ve nihayetinde büyük bir hesap olduğu zaman kişi Islah Eden Işık’tan gelen diğer kısmı hisseder.

İşin doğrusu Işık bizleri sabit olarak etkiler ancak bizler bu etkiyi sadece belli bir kısmın dolumu sonrası ve edinmiş olduğumuz hassasiyet seviyesinde hissederiz. Böylece bize Işık sanki parça parça geliyor gibi görünür ancak işin gerçeği Işık sabit olarak bir kişiyi etkiler.

Işık, bizi onu düşünmediğimiz zamanlarda bile etkiler ve doğal olarak geliştirir. Reşimot (manevi bilgi genleri) birer birer ortaya çıkar ve Işık, reşimotları etkiler. Aksi halde bu reşimotların tam doyumu olmayacak ve gelişmeyeceklerdi. Hayatın darbeleriyle daha akıllı olursunuz, daha fazla anlar ve ihsan etmeye yakınlaşırsınız: Bu demektir ki sürekli olarak Reşimotlar ortaya çıkar ve Saran Işık onların üzerinde işler.

Ancak özlem duyduğun Işık, Islah Eden Işık’tır;  öyle ki seni etkilesin ve Reşimotun ve Işık’ın etkisinin doğal ortaya çıkışını hızlandırsın diye özel aksiyonlar sergilersin. Buna rağmen aksiyon aynıdır, buradaki fark o kendi başına gelmediğinden sen onu çağırır ve talep edersin.

10.09.2012 Tarihli Günlük Kabala Dersinin 1. Bölümünden, Rabaş’ın Yazıları

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed