Tüm İnsanlık İçin Çalışın

Yorum: Bugün birçok ülke, yaklaşan kitlesel işsizlikle ne yapılacağı sorusuyla karşı karşıyadır. Sonuçta bu, desteklenmesi gereken çok büyük bir insan kitlesidir.

Cevabım: Onlar için zaten bir iş var: kendilerini tek bir kolektifte nasıl bir araya getireceklerini, maddesellik ve maneviyatta var olmak için tam olarak neyin gerekli olduğunu, nasıl tatmin olunacağını, “komşunu kendin gibi sev” içinde birleşmeyi ve bu harekette dosta dost olmayı öğrenmek, üst gücü anlamayı başlamaktır.

Yani, herkesin birleşmesi için çalışma var. Çok sayıda bireye bölünmesi daha iyidir. İnsanların bunu yapması gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle en önemli şey herkesle birlikte yapılması gereken toplumsal çalışmadır.

Soru: Toplumun kalburüstü tabakası, kitlelerin bu çalışmasından ne gibi bir fayda görecek?

Cevap: Elbette elit kesimin de yeniden yapılanması gerekiyor. Onlar, kar, güç, rahatlık, birbirlerini destekleme, sözde “Hollywood” u yaratma vb. arzularla çılgına dönene, doğalarının kötülüğünün, varlıklarının değersizliğinin farkına varıncaya kadar daha birçok sorun olacaktır.

Bunun için onlara kendilerini kandırdıklarını göstermemiz gerektiğini düşünüyorum. Sadece kitlelere uyuşturucu dağıtmakla kalmıyorlar, aynı zamanda, temelde, kendileri de zenginlik, güç ve gösterişli lüks yaşamın etkisi altındalar.

Hayatlarının geçici, değersiz olduğu gerçeğiyle onları sarsmalıyız. Tamam, diğerlerinden 10 ila 20 yıl daha uzun yaşayacaklar, peki sonra ne olacak?  Burada onlara, sahte özgürlüklerini, güçlerini ve kibirlerini sonsuzluk  ve mükemmellikle değiş tokuş etmeleri için tamamen farklı bir şey sunulur.

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed