Dostları En Yüce Olarak Görmek

Soru: Rabaş, herkesin dostlarının yüceliğini görmesi gerektiğini çünkü ancak bu şekilde onlardan bir değer alabileceğimizi yazar. Mantık ötesi inanç denen yeni bir konsept ortaya atar. Dostlarının yüceliğini göremiyor olsan bile bu inançla ilerlemelisin. Bu nasıl mümkün olabilir? Sonuçta kişinin duyguları üzerinde hiçbir kontrolü yok.

Cevap: Gerçek şu ki, her birimiz diğerinden gizlenmiş durumdadır. Bir başkasını tam ifşa koşulunda göremeyiz. Bu yüzden tek bir tavsiye vardır. Seninle manevi yolda birlikte oldukları için dostlarını takdir etmeli, onlara saygı duymalısın ve onları mümkün olduğu kadar çok yükseltmelisin.

Gruptaki dostlarımıza bu şekilde davranmamız gerekir. Birlikte çalışan ve duygularını paylaşan tercihen on kişiden oluşan bir grup.

Kişi dostunu bu şekilde yüceltebildiği, onu kendi üzerinde tutup yükseltebildiği ölçüde, kendi üzerine de çıkar. Başkalarından güçler alır ve aynı zamanda kendisi de kendi gücünü bu tencereye koyar. O zaman herkesle birlikte manevi olarak yükselir.

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed