Egoizm Patladığında

Soru: Alçakgönüllülük, kendini küçümsemekle aynı mıdır? Alçakgönüllülük ile kendini küçümsemek arasında bir fark var mı?

Cevap: Alçakgönüllülük ve aşağılama aynı değildir. Ancak, bunu analiz etmek için henüz çok erken. Bizim için en önemli şey, olan şeyleri yukarıdan, Yaradan’dan geliyor gibi almaya çalışmaktır özellikle de egoizmim arttığında ve sinirlenmeye başladığımda ve hoşnutsuzluğumu açığa vurduğumda.

Bu, bir kişinin Yaradan’a karşı olduğu ve esasen “Yönetiminizden memnun değilim” demek anlamına gelir. Bu bir sorundur. Orada alçakgönüllülük yoktur; Yaradan’ın her şeyi yönettiği, “O’ndan başkası yok” duygusu yoktur.

“Evet, Yaradan her şeyi kontrol eder, O’ndan başkası yoktur ve ben O’na karşıyım!” Bu, egoizmin saf bir tezahürüdür. Burada, hoşnutsuzluğu bir şekilde iptal etmeye çalışmamalıyız ama onun üstüne çıkmaya çalışmalıyız: “Orada olmamasını istemiyorum, aksi halde sıfıra ineceğim. Hayır! Ben bunun üstüne çıkacağım ve bu şekilde egomdan daha yüksekte olacağım.”

Çalışmayı denemek için gereken şey budur. Ben daha fazla konuşmuyorum. Fakat içimizdeki egoizmin tezahürünü bu şekilde tedavi etmeye başlamamız çok önemlidir. En önemli şey hoşnutsuzluğunuzun üstüne çıkmanızdır.

Soru: Eğer Yaradan’a değil de, kendime, egoizmime kızdığımı hissedersem. Ne yapmalıyım?

Cevap: Eğer kızgınsanız, Yaradan’dan memnun kalmazsınız. Hepsi bu.

O zaman kendinizi kontrol edin ve ne yapacağınıza karar verin. Olan her şeyden memnun kalana kadar, egoizminizin üstüne çıkmayacaksınız ve sadece bu dünya düzeyinde kalacaksınız.

When Egoism Erupts

 

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed