Kabala İpuçları – 11/25/18

Soru: Neden ilk manevi seviyeye giden yol fiziksel zamanla sınırlı değildir ve yalnızca kişinin hazır olmasına bağlıdır?

Cevap:  Zamanla sınırlı değildir çünkü maneviyatta fiziksel zaman yoktur. Her şey sadece arzunuzun gelişimine, ne kadar cevap alabildiğinize bağlıdır.

Soru: İnsan her zaman kendi iyiliği için çalışmaya başlıyorsa bundan önceki binlerce enkarnasyonun anlamı nedir?

Cevap: Her seferinde farklı bir seviyelerde başlar. Hiçbir şey boş yere olmaz, bizler sürekli ilerliyoruz.

Soru: Yaradan’ın, kişinin yapabileceğinin üzerinde sorun göndermeyeceğine dair bir görüş var. Kabala bilgeliğinde bunun yeri var mı?

Cevap: Kesinlikle. Kural olarak, bir kişinin tamamıyla başarısız olma şansı yoktur. Kişiye yalnızca katlanabileceği şeyler gönderilir.

Soru: “Yerinizi değiştirirseniz, şansınızı da değiştirirsiniz” denir. Bir kişi yerini kendi başına değiştirebilir mi, yoksa bu da Yaradan’dan mı gelir?

Cevap: Arzu, bir yer olarak adlandırılır çünkü bu ışığı almak için bir yerdir. Kişi arzusunu değiştirerek, ister istemez şansını, kaderini değiştirir çünkü kişinin manevi durumu anında değişmiş olur.

Soru: Kişi nasıl ilerler ve diğer insanların ilerlemesi ve Yaradan’ın ifşası için koşullar yaratarak ne elde eder?

Cevap: Onun aracılığıyla diğer insanlara geçen ve onların edindikleri her şeyi, kişi önce kendi içinde edinir.

Soru: Kabala bilgeliğinde, dünyaya ilişkin doğru algıyı sürdürmek, çabaları arttırmak ve niyete odaklanmak için alıştırmalar var mı?

Cevap: Kesinlikle var. Bunu henüz görmemiş olduğunuz için çok üzgünüm. Bunu metodik ve ciddi bir şekilde öğrenmeniz gerekir.

Soru:  Geçmişten gelen ve halihazırda mevcut olan Kabalistlerin sonsuza dek var olan ruhlarının ortamı, yeterince güçlü bir enerji alanı değil midir?

Cevap:  Hayır, çünkü bize benzer kişilerle karşılıklı işbirliği içinde hareket etmeliyiz ki onlarla olan ilişkimizde değişiriz ve bizimle olan ilişkilerinde onları değişmeye zorlarız.

Soru: Kabala bilgeliğinin tüm seviyelerinden geçerken, fiziksel ölümsüzlüğü elde etmek mümkün mü?

Cevap: Fiziksel ölümsüzlük olamaz çünkü bu hayali bir durumdur ve bu sadece size, içinde var oluyorsunuz gibi gözükür.

Soru: Dostlardan biri niteliklerinden birini ıslah ederse, bu nitelik gruptaki tüm dostlarda da ıslah olmuş olacak mı?

Cevap: Evet, bu kesinlikle doğrudur. Bu kapalı sistemin yasasıdır, aksi takdirde bu niteliği kişi kendi içinde ıslah edemez.

Blitz Of Kabbalah Tips – 11/25/18

 

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed