Evrensel Doğa İle Uyum İçinde

Soru: Kişi doğanın evrensel sistemine girdiği ve kendini tüm seviyelerde, onun tüm yasalarını gözlemleyerek ayarladığı zaman, o maddi ve manevi doğayla denge ve uyuma gelir çünkü onlar bir bütündür. Biz henüz onları bir bütün olarak algılamadığımız için bize farklı şeyler gibi görünüyorlar.

Doğada birçok şeye dikkat etmiyoruz. Sonuçta, maddi dünyada onun sadece küçük bir bölümünü görüyoruz.

Ama kişi Yaradan denilen, tüm doğa içinde nasıl uyumlu olunacağını açıklayan, Kabala’nın yasalarına göre hareket ederse, doğadan sadece olumlu geri dönüşler alır.

Her şeyin sizin için iyi olacağı, Tora’da basit bir dille şöyle söylenir: eşin, çocukların, evin, barışın, ülken, havan, güneşin ve ayın, her şeyin parlayacak ve güzelleşecek. Ve dahası hayatınız boyunca yavaş yavaş bu dünyanın algısından, ebedi ve mükemmel olan, manevi dünyanın algısına hareket etmeye başlayacaksınız.

Siz bir güçler sisteminden bir diğerine hareket edeceksiniz. Öldüğünüzde bunu hissetmeyeceksiniz ama sadece manevi bir kişiye dönüşeceksiniz. Yavaş yavaş bedeninizi hissetmeyi durduracak ve kendinizi ebedi, sonsuz ve mükemmel bir alanda yaşıyor hissedersiniz.

Ulaşmamız gereken koşul budur. Kabala Bilgeliği ve tüm Tora, bizi sadece bunu yapmamız için teşvik eder.

http://laitman.com/2016/09/in-harmony-with-global-nature/

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed