Hayatta ki Her Probleme Doğru Yaklaşmak

Manen ilerleyen kişi manevi yolda karşılaştığı tüm sorunların yukarıdan geldiğini anlamak zorundadır. Sorunlar bize farklı seviyelerde ve farklı türlerde verilmiş olabilir. Bu ruh’a bağlıdır ve düzelmeye ulaşmak için geçmesi gereken şeylere..

Biz yaptığımız ve yaşadığımız problemlerin nedenini analiz etmemeliyiz. Onların düzeyinde olmadığımız sürece anlamak mümkün olmayacaktır. Onların üzerine yükselmek zorundayız. Onlara ilgi göstermiyormuşuz gibi ve sadece ruhsal hedef hakkında düşünerek. Hedefe giden yolda bazen bir nehri, bazen uçurumdaki bir çatlağı, bazen bir uçurumu ve bazen de bir tufanı aşmak zorundayız. Hedefe ulaşma uğruna engellerin üstesinden geldiğimizde, biz onları yardıma çevireceğiz ve kesinlikle onların dışında hedefi inşa edeceğiz. Engellerin hiçbiri bize tesadüf eseri gelmiyor. Hepsi kişinin ruh nitelikleri tarafından belirlenir. Ruh kırılmıştır ve onun kırılması sorunların türünü saptayıp düzeltebilmemiz için sırasıyla ortaya çıkmaktadır.

Tüm engellere rağmen manevi hedefe talip olursanız onları düzeltirsiniz ve onlar anlayış ve bağın bilgisi ile dolar. Bu kişinin nasıl ilerlediğidir. Ama yol her zaman engellerle kaplıdır ve bu düzeltme sonuna kadar devam edecektir. Bu yola “düzelme yolu” denmesinin sebebi budur.

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed