Ciddi Manevi Çalışmanın Başlangıcı

Kabalistler tarafından “O’ndan başkası yok” deniyor. Bunu birbirimizle tek bir kaynakta – tek bir Yaradan’la bağa ulaşmak için ifşa etmeliyiz.

Bağ kurduğumuz ölçüde, birbirimizden çok farklı ve çok uzakta olmamızla, zıtların bir araya gelmesiyle, kendi içimizde bir birlik duygusu, yeni bir nitelik yaratmaya başlarız. Egoist arzularımızı yok etmeden (onları yok etmek mümkün değildir), onları iptal etmeden, içimizdeki her şeyden tek bir bütün yaratmaya çalışırız.

Genellikle, bir kongreye gelmeden önce, birlikte toplanacağımızı ve tüm gücümüzü bağa ve kendimizi iptal etmeye yatırım yapmaya başlayacağımızı düşünürüz. Oysa oraya vardığımızda, birdenbire düşüncelerimizin ve arzularımızın eskisi gibi olmadığı ve zaten başka bir şey istediğimiz ortaya çıkar.

Bu, kendi üzerimizdeki ciddi çalışmamızın başlangıcıdır. Her türlü rahatsızlığı almaya başlarız ve bunlar, üzerinde bir bağ kurmamız için bizi uyarması gerekenlerdir.

Fakat biz rahatsızlıkları ortaya çıkarmaya çalışmıyoruz, sadece bağ kurmaya çalışıyoruz ve böyle yaparken daha fazla rahatsızlık ifşa ediyoruz. Bu bize, onların üzerinde yükselme ve tek bir arzu, tek bir sistem oluşturma fırsatı verir.

The Beginning Of Serious Spiritual Work

 

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed