Kabalistik Kitapların Anlamı, Bölüm 1

Tora’nın Birçok Yüzü

Soru: Tevrat’ı açtığımızda, birçok karakterli tarihi hikayeler koleksiyonu buluyoruz. Onlarla doğru bir şekilde nasıl bağlantı kurmalıyız?

Cevap: Eğer Tora özel bir kaynaktan gelmeseydi, sadece Orta Çağ’da bir kişi tarafından yazılan sıradan bir kitap olsaydı, o zaman yalnızca ilginç bir tarihsel roman olurdu.

Tora’nın kendisi çok ilginç bir dilde arz edilir ve okumaya başladığınızda duramazsınız çünkü sizi büyüler. Onun içinde okumaktan asla yorulmayacağınız bir şey vardır.

Bundan,  bu kitabın kökeni, dini, tarihi, coğrafyası veya başka bir şeyle ilgisi olmayan, sıradan bir okuyucu olarak bahsediyorum. Bu tam anlamıyla ilginç bir tarzda yazılmıştır.

Bazıları Tora’yı tarihi bir belge, bazıları ise kurgu olarak veya belki de talimatlar veya yasal belgeler koleksiyonu olarak algılar. O, İnsanların ve ulusların eski zamanlarda etkileşimi, dünyaya bakışları hakkında birçok bilgi içerir.

Genel olarak, Tora çok ilginç bir kitaptır. Tora ve onun eserlerini karşılaştırmak mümkün ise Josephus Flavius’ta benzer bir şey görürüz. Bir dereceye kadar Tora’yı tekrar anlatır ve onu bir tarihçi olarak tanımlar.

Josephus, geniş bir bakış açısı ve tarihsel gerçekler hakkında derin bilgiye sahip, gerçekten müthiş bir tarihçidir. Eserlerini, özellikle onun için büyük bir enstitünün kurulduğu ve yüzlerce insanın onun için çalıştığı Roma’da sürgündeyken yazdı.

Ama yine de yazdığı şey Tora’nın kendisi ile karşılaştırılamaz.

The Meaning Of Kabbalistic Books, Part 1

 

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed