“Dünyadaki Yiyeceklerin Çoğu Neden Kötü Kalitede?” (Quora)

Yiyeceklerimiz iyi ve doğal türden olamaz çünkü tüm dünyayı, milyarlarca insanı beslemeye çalışıyoruz. Sonuç olarak, yiyeceklerimizin çabuk bozulmaması ve doğadan ayrılmamıza rağmen tatlarının doğal yiyeceklere yakın olması için farklı genetik biçimler geliştirmek zorunda kalıyoruz. Bu nedenle gıdalarımızın çoğu, türlü genetik katkı maddeleri içerir ve tatlarıyla kokularının çoğu yapaydır.

Bunun bir sonucu olarak, yeni neslin de hızlı bir şekilde büyüdüğünü gözlemliyoruz. Farklı sapmalarla beraber, neden bu kadar hızlı büyüyorlar ve önceki nesilden bu kadar farklılar? Bunun nedeni, çeşitli genetik katkı maddeleri ve değişiklikler içeren gıdalar yememizdir. Öte yandan, ne yazık ki başka bir çözümümüz de yok. Milyarlarca insanı beslemek ve bozulmamış gıdayı insanlara ulaştırmak için böyle davranmak zorundayız.

İnsanlık hayata yaklaşımını değiştirene kadar; bunca faaliyetle kazancımızı nasıl artıracağımızın peşinden koşmak yerine kendimize, hayatımızın değerine daha fazla dikkat göstermemize kadar, hiçbir çıkış yolumuz yok. Genetiğin yemeklerimizin hazırlanışına katılmasını ancak o zaman durdurabileceğiz. İnsan bilincinin, bencillikten toplumun genel yararına kesin olarak dönüşmesi, lezzetli ve sağlıklı yemek hazırlama alanında da değişikliklere yol açacaktır. Her zamanki gibi, yediğimiz yiyecekler ve birçoğumuzun birbirimize reklamını yaptığımız sağlıksız, zararlı ve zehirleyici ürünler açısından, sorunun kökü insan egosudur. Bu tür faaliyetlerin arkasında, başkalarının pahasına kâr etme arzusu vardır.

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Önceki yazı: