Kabalistik Kitapların Anlamı, Bölüm 2

Tora Gizli Bir Şifredir.

Kabala’nın bakış açısından Tora tamamen gizli bir şifredir. Dahası, her insanın ıslah veya bozukluğunun derecesine bağlı olarak, onu öyle ya da böyle anlayabileceği şekilde sınıflandırılmıştır.

Soru: Sır, anlamını anlamak zorunda olduğum bir kelimenin içinde değil mi?

Cevap: Hayır. Onun şifresini birinden zorla alamazsınız, bu kitabı özel bir anahtarla açamaz veya sayfalar arasında nelerin gizlendiğini göremezsiniz. Bu imkânsızdır.

Fakat belli bir niteliğe sahipseniz – ihsan etme, sevgi, kendinizden çıkmak yani üst dünyanın nitelikleri – o zaman Tora’yı okurken kitabın dünyamızı değil, tamamen farklı, zıt bir üst dünyayı tarif ettiğini anlamaya başlarsınız.

Kişi şu anki niteliklerine karşıt nitelikler edinebilirse, o zaman bu kitabı yazarının yazdığı gibi doğru bir şekilde okur. Ve eğer kişi bu niteliklere sahip değilse, o zaman bu dünyadaki diğer herkes gibi okur.

Soru: Kişi Tora’yı okurken her on kelimeden sonra bir harf seçerse bazı bilgileri bu şekilde ifşa etmenin mümkün olduğunu duydum.

Cevap: Hayır. İstediğiniz gibi okuyabilirsiniz: önden arkaya, arkadan öne, her on veya yirmi kelimeden sonra – hiçbir şey yardımcı olmayacaktır.

Soru: Gelecek bu kitapla önceden tahmin edilebilir mi? Tüm bilgileri içerdiğini söylüyorlar.

Cevap: O her şey hakkında bilgi içermektedir. Sadece dünyamız hakkında değil, tüm dünyalar hakkında, var olan her şey hakkında, zaman ve olası koşullar ne olursa olsun her birimiz ve hepimiz hakkında. Ama gerçek şu ki bu açıklanamaz.

Soru: Varsayalım ki 20 yıl içinde doğacak bir kişi hakkında ve 50 yıl içinde ona ne olacağı hakkında bilgi bulmak gerçekten mümkün mü?

Cevap: En küçük ayrıntısına kadar. Dahası, onun tüm dışsal ve içsel özellikleri orada tarif edilir, milyarlarca insan, hayvan ve bitki, her kum tanesi, tüm dünyalar ve onların karşılıklı temsilleriyle, her an başına gelecek her şey.

Soru: Kabalistler bunu çözebilir mi?

Cevap: Gelişimleri ölçüsünde, evet. Onu, bizim düz bir metni okuduğumuz gibi okurlar.

The Meaning Of Kabbalistic Books, Part 2

 

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed