Dünya – Gerçeklik Mi, İllüzyon Mu? Bölüm: 4

Yeni Bir Başarı Seviyesine Ulaşmak

Baal HaSulam, “Kabala Bilgeliği’nin Özü”:… konunun özünde hiçbir algıya sahip olmamamıza rağmen bizi tam olarak tatmin ederler.

Dahası, kendi özünüzde bile hiçbir algıya veya edinime sahip değilsiniz. Kendi özünüz hakkında bildiğiniz her şey, özünüzden uzanan bir dizi eylemden başka bir şey değildir.

Sahip olduğum şeyin benim için yeterli olduğu ortaya çıkar. Bir tür olgu hissedersem ve bu tamamen arzularımı yerine getirir ve sorularımı tatmin ederse, o zaman daha fazlasını istemem.

Başka sorular tarafından etkilenmiş olmak hala mümkün mü? Belki de bir yerde Yaradan’a yakınlaşıp O’nun doğasını edinmek istiyorsak bir şekilde mümkündür. Belki orada, mevcut olanlardan daha yüksek edinim olanaklarına ulaşabileceğiz. Ancak, bu evrenin tamamen farklı bir seviyesidir, farklı bir edinim seviyesidir.

Herkes, dünyamızdaki tüm insanlar da dahil olmak üzere doğanın cansız, bitkisel ve hayvansal seviyelerinde bulunur. Eğer Kabala’yı çalışan bir kişi hayvansal seviyesinin üzerine çıkarsa, Yaradan seviyesine yükselir ve bu sistemi edinmeye başlar, sadece onu değil, aynı zamanda tüm olguların nedenlerini de hisseder.

Yani, sadece Yaradan’ı hissetmem, bundan başka O’nun özünü, bir sonraki gerçeklik seviyesini ifşa ederim. Kabala bilgeliğinin incelediği şey budur. Bu da zaten en iyi histir.

World—Reality Or Illusion? Part 4

 

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed