Kadınların Manevi Çalışması

Soru:  Kadınlar Kabala Bilgeliği’ne Giriş’i (Ptiha) ne kadar iyi bilmeli? Erkekler kadar mı olmalı, yoksa kadınlar için herhangi bir esneklik var mı?

Cevap: Teknik olarak, kadınlar Ptiha’yı erkekler kadar derinlemesine çalışmak zorunda değildir ama onun temellerini bilmeniz tavsiye edilir. Gerçek şu ki ilk paragrafları uzun süredir çalışıyor olmamız iyi. Kişi onu iyi öğrenmeli ve kendi içinde dikkatle incelemeli, içinden geçmelidir. Kadınlar da buna ihtiyaç duyar.

Kabala, kadınların erkeklerle aynı derecede bağ kurmasını zorunlu tutmaz, ancak kendini iptal etmenin genel anlayışına sahip olmalılar.

Kadınların birbirine bağlı olması büyük bir problemdir. Fakat kendileri üzerlerine yükselmek zorundalar çünkü kişi kendi üzerine yükseldiğinde, hiçbir şey istemeden, tamamen kendini iptal ettiğinde, bu  Hasadim ışığında olmaya benzer. Bu, Kabala’daki özgecil eylemin temel bir başlangıç koşuludur ve kadınlar bunu yerine getirmelidir. Onsuz manevi dünya yoktur, Yaradan ile bağ yoktur veya başka bir şey yoktur.

Kişi, Yaradan’ın her birimizin içinde yarattığı sorunlara rağmen, kendi üzerine yükselmek zorundadır: tembellik, önemsizlik, bir şey hakkında memnuniyetsizlik – ne olursa olsun. Ama kişi bunun üstüne yükselmeli.

Başkalarıyla bağ kurmak, erkekler için kadınlara göre daha uygundur. Kadınların kendilerinin üzerine yükselmeleri yeterlidir ve bunu yaparak zaten manevi çalışmaya başlarlar.

Bu nedenle, onluya erkekler kadar ihtiyaç duymazlar. Kadınlar sadece kendilerini iptal etmek için toplanmalılar. Fakat erkekler gibi tek kalpte başkalarıyla bağ kurmaları gerekmiyor. Bunlar egoistik doğanın farklı seviyeleridir. Sadece kendilerini iptal ederlerse, erkeklerin arasındaki bağa benzer bir seviyeye ulaşacaklar.

Women’s Spiritual Work

 

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed