Kabala Ve Yanlış Çağırımları

Hoşuna ne gidiyorsa o serbest. Bu bizi, günümüzde her şeyin birbirine karıştırılması gerçeğine götürüyor: Bilimin din ile Rock´n Roll´un Beethoven ile. Hatta suşili dondurma olduğunu biliyor muydunuz? Kabala da bir pizzanın üzerine konulan malzemelerden daha fazla diğer inanç öğretileri ile ilişkilendiriliyor.

Fakat bu çok eski bilimin aniden ortaya çıkmasının daha ciddi bir nedeni vardır. Kabala her zaman doğanın en yüksek güçlerin, manevi dünyaların ve Yaradan’ın doğasına iç yüzünü kavrama ününe sahip olmuştur. Bu nedenle insanlar Kabalistik terimleri olası tüm öğretilerle karıştırmaya her zaman eğilimli olmuşlardır.

Bu tür karıştırmaların getirdiği sorun, bize insanın ve maneviyatın doğasının anlaşılmasında yardımcı olan Kabalanın gücünün zayıflatılmasıdır. Buna rağmen öğretinin merkez noktası budur ve Kabalanın bu yüksek düzeylerde tanınmışlığının ana nedenidir.

Her türlü yanlış anlaşılmaları önlemek için Kabalanın ne olmadığına bir göz atalım. Kabala din değildir ve dinle hiçbir ilgisi yoktur. Ne büyü, mistisizm, falcılık, tıp, tarikat, holistik, meditasyon, felsefe, teosofi, psikoloji, ya da parapsikoloji, telepati, rüya yorumu, tarot, yoga, kırmızı bandajlar, rahmet sözcükleri, regresyonlar, nümeroloji, reiki, astroloji, vudu büyüsü, masonlar ve nede sufizm ya da herhangi bir –izm- ile ilgisi vardır.

Kabala uzun, çok uzun yıllardır vardır ve artık kamunun ilgi odağı haline gelmiştir. Kabalanın içinde “son haykırışları/ağlayışları” görenler çok geçmeden gezintilerine devam edecekler ve yeni şeylere bakınacaklardır. Fakat Kabalanın ilkelerinin derinliklerine inenler, onun içinde, yaşamları boyunca yeteni bulacaklardır.

Özet

-Kabala hayatın en derin sorularını cevaplayan bir metottur.

-Kabala ilk defa bu sorular kitlelerde ortaya çıkınca, çıkmıştır.

-Kabala her türlü manevi öğretilerle yanlış ilişkilendiriliyor.

-Kabala geçici bir moda, heves değildir ancak insanın doğasını ve Yaradan’ın özeliklerini anlamamızı sağlayan pratik bir metottur.

 

Kabalanın gizli bilgeliği kitabından

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed