Otistik Bir Kişinin İçsel Dünyası

Soru: Otistik insanlar, ruhlarını ıslah etmekle meşgul olabilir mi?

Cevap: Evet, sorun yok. Elbette, sıradan insanların farklı ruh gelişim düzeylerine ve “ben”lerine, insan özüne sahip olmalarına benzer şekilde, farklı ıslah dereceleri vardır. Sonuç olarak, bunu anlamayan ve otomatik olarak yaşayan insanlar var, daha gelişmiş insanlar var ve zaten ruhsal olarak gelişmek isteyenler var.

Aynı şey otistik insanlar için de geçerlidir. Bunlar arasında çok derin içsel süreçlerde olan bireyler var, iki durum arasında olanlar var ve ruhsal süreçleri gerçekleştiremeyenler var, örneğin, dünyamızdaki matematik veya bilgisayar gibi dar bir alanla mekanik olarak ilgilenen çoğu insan gibi.

Bu onları cezbeder çünkü bunlar kendi kontrollerinde olan, diğer insanlarla temas içermeyen ve başkalarının kontrolü veya değişikliği altında olmayan mutlak şeylerdir.

Bu onlara bir güvenlik duygusu, yürüyebilecekleri bir temel ve kapalı bir oda gibi, benim bir şeyim gibi, düzenim ve kendimi içinde tuttuğum her şey gibi kendilerini bulabilecekleri bir yer verir. Aksi takdirde, basitçe anlamazlar ve bir anlamda kaçacaklardır. Onlar için bu durum çok rahatsız edicidir çünkü sadece sınırlı bir alanda olmayı arzularlar.

Matematik ve bilgisayarlarda da durum aynıdır. Çok net bir soru-cevap ve katı iletişimi olan bir yer onlar için açık, anlaşılır ve dolayısıyla çekicidir.

 

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Önceki yazı:

Sonraki yazı: