“Neden Büyük İstifa” (Medium)

Yalnızca 2021’in 2. yarısında 25 milyondan fazla Amerikalı işini bıraktı. “Büyük İstifa” veya “Büyük Çıkış” olarak adlandırılan bu dalga, yüzyılın başında veri kayıtlarının başlamasından bu yana en büyük istifa dalgasıdır. Şu anda, bu olay en çok düşük gelirli mesleklerde veya sağlık çalışanları gibi özellikle zor ve çoğu zaman ödüllendirici olmayan işlerde yaygındır. Ancak, sadece daha az popüler ya da düşük ücretli işleri değil, tüm meslekleri kapsayacağını ve sadece Amerika’da değil, tüm dünyaya yayılacağını tahmin ediyorum.

İşi bırakan insanları anlayabilirim. Oraya varmanız bir saat, geri dönmeniz bir saat süren ve kendinize ya da ailenizle birlikte olmaya hiç zaman bırakmayan bir işe köle olmanın ne anlamı var? Ayrıca, daha az kişinin çalışması daha iyidir; daha az plastik atık, daha az hava kirliliği ve gezegeni zehirleyen her şey daha az olacak.

Geçmişte, esas olarak kadınlar çalışmadığı için, daha az insan çalıştı, ancak erkekler de daha az saat çalıştı ve işe gidip gelmek için daha az zaman harcadı. Modernite bize bitkinlik ve kötü sağlıktan başka ne verdi? Bu yaşam tarzının bizi tatmin edeceğini düşündük ama bir noktadan sonra kariyer ve zenginlik arayışının esasen hayatımızı mahvettiğini gördük.

Bu nedenle, daha az materyalist, daha kayıtsız ve tembel hale gelmemizin iyi olduğunu düşünüyorum. İnsanlar çalışmayı bıraktıklarında, daha az parayla geçinebileceklerini ve ihtiyaç duydukları temel şeyleri almaya devam edebileceklerini keşfederler. Karşılığında özgürlük kazanırlar!

Doğal bir sürece tanık olduğumuza inanıyorum ve muhakkak ki olumsuz bir süreç değil. İşletme sahipleri veya hükümet için sakıncalı olabilir, ancak bunun olumsuz olduğunu veya “iyileştirmemiz” gerektiğini düşünmüyorum. Teknoloji ihtiyaçlarımızı karşılayabilir ve insanlar çalışmayı gerekli görürlerse, çalışırlar.

Mevcut aşırı tüketim durumu, toplumun bozulması, gezegene bir yüktür ve bize ihtiyacımız olmayanı, yani ürettikleri her şeyi bize satan şirketlerin hissedarlarından başka kimseye fayda sağlamaz.

Özellikle günümüzde insanlar hayata dair ciddi sorular sormaya başladıklarında, maddi ihtiyaçlara gereğinden fazla yüklenmek istemiyorlar. Yaşamı yansıtmak ve sorgulamak, içlerinde yaşamdan ve ilişkilerden ne istediklerini keşfetmek için zamana ihtiyaçları vardır.

Müthiş bir dönüşümün ortasındayız. Bu, zaman, enerji ve sabır gerektirir ve insanların zihinlerini dünyevi şeylerden uzaklaştırır.

Bu yeni zihniyeti ne kadar çok insan benimserse, herkes için o kadar iyi olur. Yansımaların diğer ucunda tüm insanları içine alan, vahşet ve narsisizmden kaçınan yeni bir dünya görüşü yatıyor. O halde bırakın insanlar güneşte uzanıp düşünsünler; hepimiz için daha iyi.

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Sonraki yazı: