“İnsan Gelişimini Nasıl Tanımlarsınız?” (Quora)

İnsani gelişim, birbirimize ve doğaya karşı tavrımızda gerçekleşir. Doğayı mükemmel bir mekanizma olarak ne kadar anlarsak ve kendimizi ona ne kadar çok uyarlarsak, kendimizde o kadar ilerleme kaydettiğimizi düşünebiliriz. Böyle bir ilerleme kaydederek, sonunda doğa ile dengeye girer ve bu sayede uyum ve mükemmelliğe ulaşırız.

Birbirimize ve doğaya karşı tutumumuzdaki ilerleme, bizi olumlu ve olumsuz güçler arasında dengeye ve bu güçler arasında başarılı bir şekilde gidip gelme becerisine götürür.

Bizler olumsuz güç içinde, insan egosunda doğar ve var oluruz. Bu güç, başkalarına ve doğaya fayda sağlamak yerine kendimize fayda sağlamaya öncelik vermemize neden olur. Kendimizden daha çok başkalarına ve doğaya fayda sağlamak istediğimiz bir durumu hedefleyerek, kendi aramızda ve doğa ile dengeye ulaşmak için ilerler ve bu dengeyi sağlamak için egolarımıza karşı çalışırız.

Birbirimize ve doğaya karşı tutumumuzdaki bu ilerleme, bunu gerçekleştirebilecek eğitim programlarına yatırım yapmayı gerektirir. Bu programlar, insanları egoist ve bölücü dürtülerimizin üzerinde birbirleriyle olumlu bir bağ durumuna ulaşmaları için yönlendirmeye odaklanmalıdır. Başka yönlerde, örneğin bilim ve teknolojide, birbirimize ve doğaya karşı tutumlarımızda ilerlemeden ilerlersek, o zaman kendimizi daha fazla karışıklık içinde buluruz, yaptığımız veya keşfettiğimiz her şeyi kendi yararımıza değil zararımıza kullanırız.

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Sonraki yazı: