Yapay Zekâ ve Problem Çözme

Yorum: Yönetime dahil olan ancak bir çözüm bulamayan kişiler, yapay zeka oluşturmayı ve bu görevi ona devretmeyi teklif etmekteler.

Cevabım: Yapay zeka yönetim sorununu çözmeyecektir. Sonuçta, yönetim sadece liderlik etme ve itaat etme yeteneği değildir. O, çeşitli psikolojik ve zihinsel sorunları, her insanın tüm dünyalarını diğer insanlarla koordine etmek için bir fırsattır. Yönetim en yüksek psikolojidir.

Gerçek şu ki, yapay zeka ilkel bir şey olduğu için, egoist anlamda bir makine yaratabilirsiniz. Yalnızca, hangi güvenilirlik derecesi ile daha fazla kazanıp daha az kaybedebileceğini seçer vb.

Bunlar oldukça basit denklemlerdir, ancak bütüncül bir topluma uymazlar ve istesek de istemesek de çalışmayı bırakırlar. Burada yönetim, doğa tarafından içimizde ortaya çıkanlara dayanmalıdır.

Diyelim ki insanlık post-kapitalist veya başka bir durumdaysa ve ortaçağ kavramları temelinde hareket edecekse, bundan hiçbir şey çıkmayacaktır.

İnsanlar arasında, girdikleri yeni üretim, yönetim ve toplum örgütlenmesi sistemi konusunda karşılıklı bir anlayış olmalıdır. Görüyoruz ki tüm sistemler ihlal edildiğinden bunu istemeden yapmak zorunda kalacağız.

Bu nedenle, her lider toplumda, kolektiflerde, her yerde hangi iç yasaların tezahür ettiğini bilmelidir. Kişi ancak onlar aracılığıyla hareket edebilecektir.

Yorum: Ancak sıradan bir girişimin veya firmanın amacı, minimum maliyetle karı maksimize etmektir.

Cevabım: Aynısı burada da var. Doğanın tüm yasalarına bağlıyız. Onların bilgisi, doğada ve toplumda minimum ihlaller de dahil olmak üzere minimum maliyetle maksimum karı doğru bir şekilde elde etmemizi sağlayacaktır. Buna yönetim optimizasyonu denir.

 

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed