“Kitlesel İşsizliği Çözmenin İyi Yolları Nelerdir?” (Quora)

Kitlesel işsizliğin çözümü, her bireyin topluma yaptığı belirli bir katkı karşılığında alınması koşuluyla, tüm insanlara temel bir gelir sağlamaktır.

Başka bir deyişle, temel gelir yani düzenli bir ödenek almak kendi başına çalışamaz. Aksine, , eğer insanları topluma katkıda bulunmaya teşvik etmeye gerek kalmadan toplumda temel gelir uygulanırsa, toplum durgunlaşırdı. Bunun nedeni, bizi her türlü şekilde başarılı olmaya, ilerlemeye ve performans göstermeye iten rekabet ve sosyal sorumluluk faktörlerinin hayatımızdan çıkarılmış olurdu ve kendimizi gittikçe daha fazla ot gibi yaşamın içinde bulurduk.

Bu nedenle, temel gelir sağlayan bir sistemde, rekabet ve sosyal sorumluluk unsurlarının yeni ve olumlu bir biçim bulmasından endişe etmemiz gerekir.

Bu, toplum yanlısı değerlerin eğitimi yoluyla yapılabilir.

Geleceğe doğru ilerlerken, artan karşılıklı bağımızı ve birbirine bağlılığımızı olumlu bir şekilde gerçekleştirmemiz gerektiğini giderek daha fazla göreceğiz. Birbirimize karşı tavırlarımızı iyileştirmeyi başaramazsak, ne kadar harici bir şekilde bağ kurarsak, o zaman her türlü stresin, baskının ve gerilimin, bizi olumsuz yönde etkilemesini o kadar çok bekleyebiliriz. Bu nedenle, topluma, yeni birbirine bağımlı ve birbirine bağlı çağımızda nasıl olumlu bir şekilde bağ kurulacağını öğreten ve destekleyen yeni bir eğitim türü aşılanması gerekecektir.

Toplu işsizlik, bu parçaları birbirine bağlamamız için bize bir fırsat sunuyor. Otomasyon ve yapay zekanın geleneksel olarak insanların doldurmasına ihtiyaç duyduğumuz işleri aldığını ne kadar çok görürsek, bu tür insanlar için o kadar çok çözüm sağlamamız gerekecek. Topluma olumlu katkıyı teşvik eden, bağ zenginleştirici eğitimle birleştirilen temel gelir, toplumu giderek daha olumlu bir şekilde bağ kurmaya yönlendirmeyi hedefleyeceği için, insanların mutluluğunu, güvenini ve motivasyonunu artırmayı amaçlayan bir çözüm olacaktır.

Bu nedenle, günümüzde yaptığımız gibi, başkaları adına başarılı olmak için motive olmak yerine, başarımız, topluma katkıda bulunabileceğimiz ve farklılıklar ve bölünmenin üzerinde olumlu bir şekilde bağ kurabildiğimiz ölçüde yeniden tanımlanacaktır.

Üzgünüm, bu öge için yorum yapma kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed