Birbirimizin Doğasını Anlamak

Yorum: Günümüzde insanlar birbirlerine karşı herhangi bir sorumluluk istemiyorlar ve bu nedenle evlenmiyorlar.

Cevabım: Kişi egoisttir. Evliliğin onu gerçekten dolduracağını anlasaydı ve evlilikte alıp verebilmesi için yaratılmış olsaydı, bundan daha iyi bir şey olmadığını görürdü.

Ancak bunun için, bir erkeğin karısından, çocuklarından ve ailesinden tam olarak bu tür ihtiyaçlara, niteliklere, yapay olarak değiştirilmemiş arzulara sahip olması için bir iletişim biçimi yaratması gerekir ki yoksa akşamları bir yerlere kulüplere, barlara kaçmaya zorlanır.

Bir kadın için de aynıdır. Ailesi, kocası ve çocukları için kendisinin hoşlanacağı koşulları yaratmaya kararlı olmalıdır. Bu nedenle burada uygun eğitime ihtiyaç vardır. Daha egoist olmamızın bir önemi yok. Aslında daha büyük egoizm bizi bir sonraki seviyeye taşımalıdır.

Erkekleri ve kızları doğru bir şekilde eğitmeli, onlara birbirleriyle nasıl etkileşim kuracaklarını öğretmeli ve onlara sadece okullarda seks hakkında ders vermemeliyiz. Görünüşe göre sadece hayvanlara doğru cinsel ilişkileri öğretiyoruz, ancak insanlara birbirleriyle doğru bir şekilde nasıl bağ kuracaklarını, birbirlerini nasıl anlayacaklarını ve tamamlayacaklarını öğretmiyoruz.

Onlara bu eğitimi vermezsek, gelecek nesil perişan olacak. Bazı mekanik etkileşime, anlaşılmaz bir şeye gelecekler.

Kabala, doğadaki her şeyin uyum üzerine inşa edildiğini söyler. Bu uyum birbirinin doğasını anlamaya bağlıdır.

Enstitünün ilk yılındayken Svyadoshch Avraam Moiseevich adında bir profesörümüz olduğunu hatırlıyorum. Bize bir kazadan hemen sonra, zor bir doğum sırasında veya bir kalp nakli sonrasında insanların içinde bulundukları zorlu koşulları göstermek için bu ameliyatların yapıldığı farklı hastanelere götürdü.

Ve biz, on sekiz veya on dokuz yaşındaki çocuklar, bununla çok sarsıldık. Doğum hastanesinden ilk çıktığımızda şok olduk: Doğum yapmak ne kadar zor, ne kadar kanlı, ne kadar acıydı. Doğum yapan kadınlara bakarken neredeyse ağlayacaktık. Pek çok şeye karşı tutumumuz değişti. Grubumuzdaki kızlara bile farklı davranmaya başladık.

Yaşadıklarıma dayanarak, doğumdan çeşitli sorunlara, yaralanmalara, ölümlere kadar tüm durumlardan geçtiğinizde, çocuklara hayatın ne anlama geldiğini anlatmak ve göstermek için tüm okul çocuklarını hastanelere, doğum hastanelerine ve morglara, mezarlıklara kadar götürürdüm, bunların hepsi gerekli. Ve bunu çok ciddi bir ön hazırlık ile yapardım, böylece çocuklar psikolojik travma yaşamasınlar. Hayata karşı anlayışlı ve yetişkin bir tutum bu şekilde inşa edilir.

 

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Sonraki yazı: