Bilincimizi Keşfetmek Mümkün Müdür?

Yorum: Bilimde, bilinç, mantık ve akıl arasında büyük bir kafa karışıklığı vardır. Her şey tek bir yığın halinde kümelenmiştir.

Benim Cevabım: Şimdi bu tanımları anlamaya çalışalım. Açık konuşmak gerekirse bunu asla bilerek yapmadım. Öğretmenimi genç yaşta buldum ve o beni her şeye kesinlikle açık, sistematik bir yaklaşımla “satın aldı”.

Yorum: Sorun şu ki, bu konuda yüzlerce yıldır neredeyse hiç ilerleme kaydedemiyoruz. Örneğin Descartes beyinde ruhu aradı, epifiz bezini buldu ve “Bu ruhtur” dedi. Ve bugün de aynı: Bilinç beyinde aranıyor.

Şaşırtıcı bir şekilde, öyle görünüyor ki, tam da bu alanlarda büyük ilerleme var, tomografi var, çok sayıda alet var, ancak herhangi bir ilerleme kaydetmedik.

Benim Cevabım: Gerçek şu ki, bu cihazlar bize ruh, bilinç veya zihin hakkında herhangi bir izlenim veremeyecek.

Yorum: Ne yazık ki bilim adamları araştırmalarına bu yönde devam ediyor. Bazıları “Bilinç araştırması zaman kaybıdır” diyor. Diğerleri çıkmaza girdiklerini ve hiçbir şey yapamayacaklarını düşünüyor. Yine de hepsi tamamen materyalist bir yaklaşıma bağlı kalmaya devam ediyor.

Benim Cevabım: Kabala aynı zamanda saf materyalizmle de ilgilenir. “Doğamızın üzerine yükselmenin bir yolunu bulmak gerekiyor. Tüm doğamız egoizmdir. Bunun üzerine yükselmeye çalışmalıyız.” der.

Bu fırsatımız var mıdır, yok mudur? Kabala ona sahip olduğumuzu söyler ve buna göre bazı araçlar, bazı fırsatlar verir.

Bir yandan, bu prensipte açık, ölçülü, materyalist bir yaklaşımdır. Öte yandan, doğamıza, egoist arzularımıza aykırıdır. Bu nedenle bilim adamlarının buna ihtiyacı yoktur.

Doğamız çerçevesinde bilim adamları her konuda hemfikirdir, çünkü yatırım yaptığınız yerde gözle görülür bir fayda vardır. Risk almaya ve kendilerini feda etmeye isteklidirler, ancak bunu zihinleriyle aynı düzeyde anlarlar. Bilim adamlarının tehlikeli deneylerde, hayatlarını gerçekten feda ettiklerine dair iyi bilinen örnekler vardır.

Ancak, ortalama bir kişi Kabala’nın ne sunduğunu anlayamaz. Burada farklı bir atmosfere, farklı bir laboratuvara ihtiyacımız var. Burada siz kendiniz laboratuvarsınız.

Onun üzerine çıkmaya çalışmazsak, zihin hakkında nasıl konuşabiliriz ki ?! Onu nasıl çalışabiliriz ?! Bu herkes için açıktır: Bir şeyi araştırmam gerekirse, bu araştırma nesnesinden en azından küçük bir adım daha yukarıda olmam gerekir. Kendinizden çıkmadan bir şey yapmak imkânsızdır. Dolayısıyla bunun, kendi kontrolleri dışında olduğunu söyleyenlere katılıyorum.

Kabala’nın sunduğu (çevremizdeki dünyadan, bizi çevreleyen alandan, doğamıza zıt bir güç ortaya çıkarmak ve bizi değiştirmesini sağlamak için, bizi doğamızın üzerine bir sonraki seviyeye yükseltmek için) yardımcı araç olmadan şu anki derecemizi keşfetmek imkânsızdır. O zaman zihnin ne olduğunu ve bilincin ne olduğunu bileceğiz. Bu herkes için mümkün olacak.

Bu arada, bizi bir sonraki dereceye taşıyacak böyle bir gücün olduğunu, kanıt olmadan kabul etmeliyiz. Daha sonra bu dereceden bilincimizi ve zihnimizi keşfedeceğiz.

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed