Dünyanın Yeniden İnşası Aşamasında

Soru: Kamuoyu, medeniyetin zirvesi olduğunu söyleyerek, insanlara sonsuz tüketim ilkelerine göre yaşamayı öğretti.  Şimdi toplumda yeni ilişkiler kurarken, nasıl hata yapmayız?

Cevap: Pandemi sadece başlangıç, ilk küçük darbe. Bir darbe bile değil, bizi biraz hareket ettirmek için hafif bir itme. Ama yine de Koronavirüs bizi en korkunç şekilde yeniden şekillendirecek.

Artık geçmiş vasıtalarımızla kontrol edemeyeceğimiz çökmüş, yıkılmış bir dünya göreceğiz. Ne fabrikalar ne havayolları, hiç bir şey olması gerektiği gibi çalışmayacak. Her şey tamamen yeni bir yeniden inşa aşamasından, doğru değişimden, yeni ortaya çıkan koşullara doğru gitmelidir.

Koronavirüs bir şekilde dünyayı bütünleştirdi. Ancak, zaten bundan yola çıkarak, bu dünyaya adapte olamadığımızı anlıyoruz. Geçmişe nasıl dönebileceğimizi bile anlamıyoruz. Ve geçmişe geri dönemezsiniz.

Ancak, bu durumda iki milyar insan işsiz kalacak. Kendilerini nasıl besleyecekler? Ya da onlara ihtiyaç duydukları şeyi nasıl sağlayacağız?

Bugün ülkeler işleri bir şekilde sakinleştirmek için yüz milyarlarca dolar harcıyor. Bu dolarlar yok olur, onları devlet hazinesi geri talep edemeyiz. Bu nedenle, bu dünyanın güçlülerinin sadece güce sahip olduğunu, akıllarının olmadığını görüyoruz. Çok büyük bir sorunla karşı karşıyayız.

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed