Genel Olarak Dünyanın Koronavirüsten Nasıl Ders Alabileceği Konusunda Ne Düşünüyorsunuz? Birlik Bekleyebilir Miyiz? (Quora)

Şimdiye kadar, dünyanın başına gelen acılar, etkili bir çözüm veya anlayışa yol açmadı.

İnsanlar, her zamanki gibi iş yapmaya, kayıplarını nasıl en aza indireceklerini ve hatta daha da ötesi pandemiden nasıl kar elde edeceklerini düşünmek için onun sonunu bekliyorlar.

Bizim için istemsizce çalışan dünyaya karşı, doğuştan gelen egoist tutumumuzun yalnızca beklenen bir sonucu olduğu için bu hiç de şaşırtıcı değil.

Bu nedenle Koronavirüs, dünyada ciddi bir değişim gerçekleştirmek için ortaya çıktığından, çok daha uzun süre kalacak.

Şu anda, gerçekten ihtiyacımız olmayan birçok işletmeyi canlandırmaya ve gelecekte olmayacak işler için bağışlar vermeye çalıştığımız bir aşamadan geçiyoruz.

Yetkililer, girdiğimiz çağın yeniliğini, insanlara yaşamın temellerini sağlamamız gereken bir çağ olduğunu ve tüm odağımızı; bize kendini gösteren bu yeni birbirine bağımlı dünyayı, onun yasalarını ve bu yeni koşullarda birbirimizle nasıl geçinebileceğimizi öğretecek, iyileştirilmiş bir eğitim biçimine yerleştirmemiz gerektiğini anlayamıyorlar. Yani bugün ihtiyaç duyduğumuz, büyüdükçe almadığımız bir eğitim şeklidir.

Bunun yerine, butikler, kuyumcular, pahalı saatler ve arabalardan oluşan alışveriş kültürümüzü koruyacağımızı umarak, geçmiş maddi değerlerimize tutunmaya devam etmeye çalışıyoruz.

Dolayısıyla, doğanın bugün insanlıktan talep ettiği değişimle ilgili olarak, salgın henüz başlamadı bile.

Bu yüzden gözlerimizi açacağımızı ve yeni, birbirine daha bağımlı ve birbirine bağlı bir dünyada olduğumuzu göreceğimizi umuyorum ve bu dünyada yaşamak, nasıl yaşadığımıza dair ciddi ayarlamalar yapmayı gerektirir, bu da, bu yeni dünyanın ne olduğunu, bu noktaya kadar nasıl geliştiğimizi ve günümüzün yeni daha sıkı birbirine bağımlı koşullarında hayatta kalmak ve gelişmek için neler yapabileceğimizi öğrenirken, daha temel konulara odaklanmak anlamına gelir.

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Sonraki yazı: