Islahın Metodu, Bölüm 7

Islah Neyi Gerektirir?

Soru: İhsan etme niteliğinde benzersiz olan nedir?

Cevap: Bizim dışımızda olan ihsan etme niteliğini, var olduğu anlamda anlayamayız. İçimizde, onu sadece alma niteliğinin üzerinde anlayabiliriz. Sadece bu şekilde birinin diğeriyle karşılaştırmasına dayanarak her şeye ulaşabiliriz. Nitekim, Yaradan içimizde tamamen negatif nitelikler yaratarak, bize negatif olanların üzerine çıkarak tamamen zıt, pozitif nitelikler kazanma fırsatı verir.

Soru: Eğer kişi, dostun ihtiyaçlarını karşılamayı, kendi ihtiyaçlarının üzerinde tutarsa, bu bir ihsan etme derecesi midir?

Cevap: Elbette! DOstların ihtiyaçlarını ne kadar çok karşılarsa, kişinin ihsan etme derecesi de o kadar büyük olur.

Soru: Neyle dostlarımızı tamamlayabiliriz?

Cevap: Bu önemli değildir. En önemlisi, düşüncelerinizin neyi amaçladığıdır, niyetinizdir: diğerlerini tamamlamak mı yoksa kendinizi tamamlamak mı? Ne düşünüyorsunuz, kalbiniz nerede? Bir dostunuzu memnun ederek Yaradan’a memnuniyet getirmek mi istiyorsunuz yoksa Yaradan ya da bir dostunuz radarınızda değilken kendinizi memnun etmek mi istiyorsunuz?

Soru: Islahın; bilinçli ya da bilinçsiz olarak sürekli hesaplamalar yapan normal bir kişi gibi, her andan haz almak yerine, kişinin, başkalarının ihtiyaçlarını kendi ihtiyaçlarının üzerine koyarak hesaplamalar yapması gerçeğinden oluştuğunu mu söylemeye çalışıyorsunuz?

Cevap: Evet

Yorum: Bu ütopiktir! Buna nasıl ulaşılacağı bile belirsizdir

Benim Yorumum: Grubumuz ve metodolojimiz bunun için var, bu konu üzerinde çalışmaya başlamak için.

Soru: Grup bir araçtır. Ya hedef? Yaradan’ın benden istediğinin bu mu olduğunu nasıl bilebilirim?

Cevap: Birincisi, Yaradan bizden sadece tek bir şey ister, O’nun gibi olmamızı. İkincisi, O’nun gibi olabilmemiz için, Yaradan bizi bu dünyaya koydu ve bizi gruba getirip şöyle dedi:  “Bunu alın. Metoda göre çalışmaya başlayın: dost sevgisinden Yaradan sevgisine. Sadece bu şekilde Benim gibi olabilirsiniz. ” Dost sevgisinin daha büyük olması ve Yaradan sevgisinden önce gelmesi gerektiğini unutmayın. Tüm kaynaklarda bununla ilgili yazar. Yaradan’a ulaşmak istiyorsak tam olarak böyle davranmalıyız.

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Önceki yazı: