Her Seviyeyi Hatırlamak

Şamati 34, “Toprağın Kazancı” adlı makalesinde Baal HaSulam şöyle yazar: “Ayrı olmaktan nefret etme düzeyine gelmeden önce, ayrılığın ne demek olduğunu deneyimlemiş olmamız gerekir, yani neden ayrı olduğumuzu. Kişi ancak bu durumdan sonra uzak oluşu düzeltmek istediğini söyleyebilir.”

Kişi, Sadece kendini ıslah etmekle kalmaz, aynı zamanda uzaklaşma için kendini kısıtlar. Bu, ancak bu ayrılığın ne olduğunu anlaması durumundadır. Ancak bu koşulu, bu tanımlamayı hatırlamıyorsa veya hiç yaşamamışsa, ondan korkmaz ve kör bir adam gibi buna yaklaşır.

Soru: Bu, kişinin daha önce bir ayrılık yaşaması gerektiği anlamına mı geliyor?

Cevap: Evet, kesinlikle. Ancak düştükten sonra, içsel olarak düşmeme durumunu koruyabiliriz. Tüm yaratılış nerede başlar? Parçalanmadan.

Yorum: Ama düşüşümüzü hatırlamıyoruz.

Benim Yorumum: Hatırlamıyoruz ama istersek hatırlayabiliriz. O zaman düşmeyeceğiz ve kırılmayacağız çünkü tüm olumsuz özellikler içimizde mevcut olacaktır. Başımızı tekrar tekrar duvara vurmamıza gerek yok. Başka bir deyişle, inişin, düşüşün tüm seviyelerinin manevi bir Reşimotu, içimizde kalır ve aynı seviyelere çıkarız ve her seviyeyi hatırlarız.

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed