Seçme Özgürlüğü, Bölüm 5

En İyi Çevreyi Seçin

Baal HaSulam “Özgürlük”: Dolayısıyla, sürekli olarak daha iyi bir çevrede olmayı seçen övgü ve ödüle layıktır. Ancak burada da, kendi seçimi ile gelmeyen iyi düşünceler ve eylemlerden dolayı değil, kendisine bu iyi düşünce ve eylemleri getiren iyi çevreyi edinme çabasından dolayı.

En iyi ortamı seçen bir kişi her seferinde ödül kazanır: bir sonraki, daha iyi, daha gelişmiş koşulunu.

Soru: İçimdeki iyi ya da kötü düşüncelerin ortaya çıkması da benden değil mi?

Cevap: Hayır. Ama onlarla yaptığınız şey sizdendir.

Gelecek için kendinizi “bir tür” programlayabilirsiniz. “Bir tür” baskı yaparım. Aslında, içinizde daha da büyük bir özgür irade geliştirmek için, ayarlarınız her seferinde devre dışı bırakılacak ve size daha hassas bir şekilde kendinizi hedefe yönlendirme fırsatı verecektir. Bir geminin denizden kollarla dolu bir nehir yatağına girmesi gibi, sürekli yönlendirilir: aynı şekilde hareket etmelisiniz.

Soru: Öyleyse, iyi ya da kötü bir insan olmak, iyilik ya da kötülük yapmak, kişiye bağlı değildir midir?

Cevap: Hayır. Sadece çevrenizi seçerek bunun sonucunda iyi ya da kötü işler yaparsınız.

Dahası, her zaman önceki durumunuza karşı iyi bir eylem ve gelecekteki durumunuzla ilgili olarak kötü bir şey yapmaya çalışmalısınız, o zaman bir sonraki koşul daha iyi olacaktır. Ve bir sonraki koşulunuz: “Ah, anladın mı ?! Sen adam değilsin” şeklinde, size gösteriliyorsa umutsuzluğa kapılmayın. Bu sizi ilerletmek içindir.

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed