Kabalistik Bir Grubun Amacı, Bölüm 11

Kendinize veya Dostlarınıza Zarar Vermemek

Soru: Kabala’da, kişi, gruptaki dostların manevi koşullarından söz edemez, sadece dışsal eylemlerinden söz edebilir yazılıdır. Neden?

Cevap: Bizler birbirimize asla “uymayız” ve her bir dostun niyetlerini ya da üst dünyayı ifşa etme yüksekliklerini konuşmaya çalışmayız. Bununla ilgilenmeyiz ve bu konuya girme hakkımız bile yoktur.

Soru: Yani, dostuma: “Bugün biraz düşüştesin” diyemez miyim?

Cevap: Hayır, sadece bir şekilde dostunuzu destekleyebilirsiniz.

Soru: Bir dostumun bazı dışsal eylemlerini görürsem, onları konuşabilir veya eleştirebilir miyim?

Cevap: Dostlarımızın dışsal eylemlerini, genel olarak onlar ve grup konusunda doğru hareket etmek amacıyla konuşabiliriz. Ama bunu dost sevgisine dayanarak çok dikkatli bir şekilde yapmalıyız.

Yorum: Kabalistik ilkelerden biri,   hedefin önemi ile ilgili olarak grup içinde ciddiyetsizliğe izin vermemektir.

Cevap: Bu çok önemlidir. Grup içinde ciddiyetsizliğe izin veren keyfi bir yaşam biçimi olmamalıdır. Sadece Kabala bilimi tarafından öngörüldüğü gibi, Yaradan’ın edinimi için var olmalıyız. Grup içinde başka hiçbir amaç veya eylem kabul edilemez.

Amacımız, Yaradan’ı ya da daha doğrusu, tüm topluma ters olan O’nun ihsan etme niteliğini ifşa etmektir, bunun önemini bir şekilde geliştirirsek ve aniden biri gruba şüpheler/endişeler getirirse, bu çok zarar verici olabilir.

Bu nedenle, diğer insanlara müdahale etmemek için bir kişinin manevi yolda ifşa ettiği bireysel durumlar hakkında konuşmak yasaktır. Bu koşullar hakkında bir dostla konuşmam ama dosta genel ifadelerle yüce hedefimizi hatırlatırım.

Soru: Peki bu ona nasıl zarar verebilir?

Cevap: Bu yolla birbirimize hatalar getiririz.

Soru: Bazı yüce manevi durumlardan bahsedersem?

Cevap: Onlar hakkında konuşabilirsiniz. Bir kitaptan örnekler almak en iyisidir. Fakat sizin koşullarınız hakkında asla konuşmamalısınız. Bir dost henüz ıslah olmamıştır; sizi kıskanır ve bu size zarar verir.

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed