Arzuların Gelişimi, Bölüm 8

Hisler Ve Duygular

Soru: Kabala’da “hisler” ve “duygular” kavramları var mıdır? Psikolojide duygu, bir duruma bilinçaltı bir tepkidir. Dahası, öfke, saldırganlık, kızgınlık ve korku gibi duygular hızla ortaya çıkar ve çabucak yok olur,  hisler  (aşk, arkadaşlık, nefret) yavaş yavaş ortaya çıkar, aynı zamanda yavaşça mı yok olur?

Cevap: Duygular kontrol edilebilir, yani geliştirilebilir veya bastırılabilir. Büyük fark,  baskın olan şeydedir: beyin (düşünceler ve akıl) duyguların üstündedir ya da duygular düşüncelerin üstündedir.

Hisler düşünceler üzerinde hakim olursa, o zaman bunlar duygulardır ve zihin, hisler üzerinde hakim olursa o zaman bu zaten ciddi bir hesaplamadır, bu hesaplı yani kasıtlı bir arzudur.

O zaman, Bir şey veya birisi hakkındaki düşüncelerimi, algılarımı vb. değiştirmek için neler yapılabileceğini hesaplayarak arzuları yönetebilirim

Soru: Kabalist hisleriyle mi çalışır, yoksa onlar üzerinde mi çalışır?

Cevap: Bir Kabalist hisler, niyetler ve arzularla çalışır. Onları çevre vasıtasıyla kontrol etmeye çalışır çünkü onları kontrol etmenin başka bir yolu yoktur.

Kendi içinde kapanırsa, hiçbir şeyi değiştirmez. Sadece kendi içinde farklı dalgalanmalar, arzularına, niyetlerine ne olduğunu hissedecektir, daha fazlasını değil.

İçinizdeki bazı şeyleri, kendi görüşünüze göre onu ne kadar yücelttiğinizi, onun fikrinden ne kadar etkilendiğinizi, onunla birleşmek, onun gibi olmak veya ondan daha düşük veya daha yüksek olmak istediğinizi, yalnızca çevrenin etkisi altında değiştirebilirsiniz.

 

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed