Öğretmen Öğrenci Bağlantısı

Soru: Diyelim ki bir öğretmen seçtim ve iki ya da üç yıl sonra ondan öğrenecek hiçbir şeyim olmadığını ve hatta ondan daha fazlasını bildiğimi gördüm. Dünyamızda böyle şeyler müzik, spor vb.de olmakta. Kabala’da da olur mu?

Cevap: Evet, burada da aynı şey olabilir. Öğretmeni değiştirmeye değmesi, oldukça mümkündür. Ancak burada kimi değiştirdiğinizi anlamanız/bilmeniz gerekir. Ya daha fazla çaba göstermek istemediğiniz için ya da eski öğretmenle daha fazla ilerleyemediğinizden buna acil ihtiyaç duyduğunuz için öğretmeninizi değiştirirsiniz.

Soru: Öğretmen ve öğrenci arasında belirli bir bağ var mı?

Cevap: Öğretmen, öğrenciye daha yüksek enerjinin, daha yüksek ışığın ve daha yüksek bilginin iletkenidir. Bu nedenle, öğrencinin öğretmenine bağlı olması bizim için önemlidir çünkü bu bağ yok olmaz.

Yorum: Daha önce gruplar çok küçüktü ve bu nedenle öğretmen ve öğrenci arasında gerçekten yakın bir ilişki vardı. Bugün milyonlarca öğrenciniz var ve doğal olarak, sadece az bir kısmını biliyorsunuz.

Benim Yorumum: Kimi tanıdığım önemli değil, hangisinin kendini benim öğrencim olarak gördüğü, kişinin bana karşı tutumu/düşüncesi önemlidir. Bu kapsamda öğrenci içsel hareketiyle bana doğru koşar ve benim aracılığımla kişi daha yüksek bir güçle temasa geçer.

 

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed