Kabala ve İnançlar, Bölüm 2

Yaradan Asla Değişmeyen Bir Sabittir

Açıklama: Çoğu manevi uygulama Yaradan’ın, kişinin davranışına bağlı olarak,  kişiye karşı tutumunu değiştirdiğini belirtir. Buna dayanarak, Yaradan’la nasıl etkileşim içinde olunacağını ele alan birçok farklı uygulama oluşturulmuştur.

Kabala, bize Yaradan’ın bir kişiye karşı tutum değişikliği olmayan bir güç veya doğa yasası olduğunu söyler.

Benim Yorumum: Yaradan değişmeyen bir sabittir. Değişen biziz ve bize göre, dünya değişiyor gibi gelir. Realitede dünya benim yansımamdır ve değişen sadece benim.

Soru: Fakat görüyoruz ki üst güç bizim üzerimizde bazen olumlu bir etkiye sahiptir ve bazen olumsuzdur. Bu neye bağlıdır?

Cevap: Çünkü ben değişiyorum ve Yaradan denilen kuvvet sabittir. Mutlak,  değişemez çünkü O mükemmeldir. Bu, mutlak iyiliğin, nihai bağın, mutlak sevginin niteliğidir.

Ben değişiyorum ve Yaradan’la ilgili değişimlerime bağlı olarak, bana değişen O gibi geliyor: bu yüzden O’nu bazen iyi, bazen de kötü olarak görüyorum.

Örneğin, bir anne çocuğunu her zaman eşit olarak sever. Fakat çocuğa sorarsanız, size şunu söylerdi: “Annem bugün kötü, dün iyiydi.” Yani annesinin davranışını kendi davranışına göre değerlendirir.

Kabbalah And Beliefs, Part 2

 

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Sonraki yazı: