Bağ, Doğru Kararların Kaynağıdır

Soru: Diyelim ki bir grup insan, yaşadıkları problemler için doğru çözümü bulmak istiyor. Kabala hakkında temel bilgilere sahipler ve çalıştayın sorunu çözmek için bir hazırlık olduğunu anlıyorlar. Bu çalışmada belli kurallar vardır. Bunlar nereden geldiler?

Cevap: Hemen hemen hiçbir sorunun çözülemeyeceği bir dünyada yaşıyoruz. Bugün bize görünüşte bir çözüm bulduk gibi gelse de, yarın zaten bunun bir çözüm olmadığını anlıyoruz. Çözümün ifşasına geldiğimizi düşünerek, çözümü sürekli saptırıyoruz.

Kabala bilgeliği, bağ kurarak ortak bir paydaya ulaşana kadar, bu çözümü bulamayacağımızı söylüyor. Bu bizim içimizde.

İnsanlığın daha büyük veya daha küçük bir bölümünde ortaya çıkan tüm problemler, yalnızca insanlığın bu bölümünün bağının kopuk olduğu gerçeğinden kaynaklanmaktadır. Aksi takdirde hiçbir problem olmazdı. Sonuçta, hepsi bizim parçalanmamızdan, kopukluktan ve birbirimizden karşılıklı uzaklıktan gelirler.

Onları çözmek için bir araya gelirsek, önce ortak bir kolektife bağlanmalıyız.

Soru: Bu, Kabalistlerin hiçbir sorunu çözmedikleri anlamına mı geliyor?

Cevap: Hayır, niçin? Bağda olmadığımız gerçeğinin dışında ne gibi problemlerimiz var? Eğer bağ kurarsak tüm problemler ortadan kalkar.

Soru: Yani Kabala, sadece bir sorunu mu çözüyor: nasıl bağ kurulur?

Cevap: Dünyada başka hiçbir sorun yoktur.

Soru: Bunun sonucu olarak, diğer problemler ortadan kalkacak mı?

Cevap: Evet.

Soru: Peki ya sağlık, aile vb. sorunlar?

Cevap: Gerçek şu ki sorunlar farklı seviyelerde ortaya çıkmakta: cansız, bitkisel, hayvansal ve insan. Herhangi bir sorunun çözümüne gelebilmek için bir araya gelmeli, bağ kurmalı ve aramızdaki bağda çözümü bulmalıyız. Daha sonra bunu fiziksel sorunları ortadan kaldırmak için uygulayabiliriz.

Bununla birlikte, çözümün kendisini bulmak, ancak insanlar birbirleriyle karşılıklı olarak bağ kurduğunda, anladığında ve tamamladığında mümkündür. Ancak o zaman çözüm netleşir.

Dolayısıyla çözüm, insan seviyesinden daha düşük seviyelerdeki planları uygulamak için her zaman doğru ve faydalı olacaktır.

Connection Is The Source Of Correct Decisions

 

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Önceki yazı: