Ruhun Yapısını İnşa Etmek

Not: Baal HaSulam, Ari’nin Hayat Ağacı kitabını bulduğunda, çok mutlu oldu ve umut doluydu: “Sonunda buldum!” Oysa hocanız Rabaş’ın anlattığı gibi, ancak 20 yıl sonra ne bulduğunu anlayabileceğini ve onu kavramaya başlayacağını bilmiyordu.

Kişinin bütün bunların 15-20 yıl içinde kendisine nüfuz etmeye başlayacağını duyması kolay değildir.

Yorumum: Hayır, bu sorun değildir. Bu, üst dünyayı edinmenin doğal ve gerekli bir koşuludur çünkü kendinizde onun farkındalığını ve edinimini hissetmek için, öğeler inşa etmek zorundasınız.

Kolay değildir çünkü bu içimizde doğar ve küçük parçalar halinde birikir. Bu bizim duygusal ve entelektüel aparatımızın yani hisseden kalbin ve tanımları ve kavramları uyandıran zihnin çalışma şeklidir. Bu nedenle, bu iki sistemin kombinasyonunu hissederek ve düşünerek anlayamayız. Dünyamız buna sahip değildir.

Müzikte, sanatta, dünyamızdaki hiçbir şeyde, anlayış ve hisler arasında, birinin diğerine nasıl bağlı olduğu arasında net bir bağlantı yoktur.

Aralarındaki bağlantı tam olarak Kabala’da gerçekleşir. Bu yüzden bu kadar zaman alır.

Ama önemli değildir. Kendi içinizdeki hisler ve anlayış arasındaki doğru birleşmeyi, hislerden anlayışı etkileyerek ve anlayıştan hisleri etkileyerek inşa etmeniz önemlidir. Bu, ruhun yapısıdır ve onu kendi içinizde inşa etmeniz gerekir.

Yavaş yavaş sizin içinizde yaratılır, sadece biraz zaman alır. Ne olmuş yani? Hepiniz çoğunlukla gençsiniz. Aramızda yaşlı insanlar olsa bile, sizi temin ederim ki onlar bu yaşamda üst dünya, sonsuzluk ve mükemmelliğe ulaşmak için zamana sahip olacaklar.

Kabala, kimseye sadece ona dokunup orada durması için verilmez. Kişi Kabala’ya geldiyse, eğer onu duyduysa, o zaman bu yaşamda bu fırsatı gerçekleştirebileceği anlamına gelir. Her şey kişinin çabalarına bağlıdır.

To Build A Structure Of The Soul

 

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Önceki yazı: