Kabala İpuçları – 2/3/19

Soru: Bir kişinin düşüncesi tüm dünyayı değiştirebilir mi?

Cevap: Maalesef hayır, çünkü o zaman o kişi tüm dünyamızı değiştirirdi. Bu olamaz. Hepimiz birlikte arzularımızı birleştirmeliyiz, o zaman dünyayı değiştirecek doğru düşüncelere sahip olacağız. Ana şey arzudur.

Soru: Niyet arzu ve düşünceyi yönlendirir mi?

Cevap: Evet. Hem arzuları hem de düşünceleri yönetir. Ancak, niyet arzunun kendisinin ortaya çıkmasından sonra ortaya çıkar. Arzu düşünce üzerinden işlendiğinde, bir niyet ortaya çıkar ve bunun sayesinde eylem gerçekleşir.

Soru: Düşünceler ile ıslah eden ışık arasında bir bağlantı var mıdır?

Cevap: Kesinlikle.  Islah eden ışık, sizi etkiler ve içinizde belirli düşünceler uyandırır. Fakat her şey, sizin onlara nasıl tepki gösterdiğinize bağlıdır.

Soru: Tüm düşüncelerimi ve arzularımı Yaradan’a bağlarsam ne kazanırım? Bu düşünce ve arzulara doğru tepki ne olmalıdır?

Cevap: Tüm düşünce ve arzularınızın gerçek kaynağı ile bağı kazanacaksınız. Öncelikle kendinizi kaynağa doğru bir şekilde bağlarsınız, sonra her şey ondan ne istediğinize, ona nasıl, neyi geri verdiğinize ve ne tür bir arzu yükselttiğinize bağlıdır.

Soru: “O’ndan başkası yok” düşüncesi, nasıl bir hissiyata dönüşür?

Cevap: Sadece çabalarınız sayesinde, Yaradan’ın sizi tamamen yönettiğini, “O’ndan başkası yok”u sürekli olarak hissetmeye çalışmak için arzularınız sayesinde. Ve O’nunla olan bağınız mutlak ve eksiksizdir, vücudunuzun tüm hücrelerinden geçer.

Soru: Yaradan’a memnuniyet verdiğimizden nasıl emin olabiliriz?

Cevap: Çok basittir. Dostlara memnuniyet verirsem, bu Yaradan’a memnuniyet verdiğim anlamına gelir.

Soru: Düşüncelerimizin nasıl çalıştığını hemen görseydik, ne olurdu?

Cevap: Hayır, bu asla olmayacak. Sadece herkesin tek bir kitlede birleşecekleri doğru grupta çalıştığım gerçeğini ve bu kitlenin nasıl homojen hale geleceğini, herhangi bir fark gözetmeden birleştirildiğini, arzularımızın ve niyetlerimizin tek bir şeye tabi olduğunu düşünmeliyim: Tek bir güç olan Yaradan’ı edinmek.

Not: Öncelikle aklım, Yaradan’ı, herhangi bir kusur olmadan, tüm iyiliğin bir örneği olarak memnuniyetle algılar. Ama sonra hemen, bu hayatın çirkin gerçekleriyle temas kurar.

Yorumum: Doğrudur. Ancak, bana yönlendirilmiş olan hayatın bu çirkin gerçekliklerinin, ıslah etmem için gönderildiğini algılamaya hazır olmalıyımdır. Bundan daha fazlası değillerdir.

Blitz Of Kabbalah Tips – 2/3/19

 

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Sonraki yazı: