Kabala Çalışma Arzusu Neye Bağlıdır?

Soru: Kabala Bilgeliği’ni çalışma arzusu neye bağlıdır?

Cevap: Yaradan’a yönelik özlem/arzu, kişinin içinde ifşa olan Reşimo’ya (manevi  bilgi kaydı) bağlıdır. Bunlar sadece hayatın anlamı ve onun değersizliği ile ilgili sorular değildir çünkü cevapları tamamen maddesel olabilir.

Kişinin içinde,  yalnızca kendini doldurmanın ötesinde varoluşun özü hakkında baskı yapan bir soru ortaya çıkar. Nasıl yaşadığım, kendimi ne şekilde doldurduğum, sahip olduğum ve hayatımın ne zaman biteceği benim için önemli değildir. Onun içsel anlamını anlamam benim için önemlidir! Nereden geldi ve neden bana verildi? Bu yaşam olgusu nedir? Neyi temsil etmektedir?

Bu soru kişinin içinde ortaya çıktığında, gerçekten yaratılışın amacını keşfetmeye ihtiyacı vardır. Yani, Yaradan’ın Kendisi belirsizdir. Ancak, eğer plan, her şeyin yaratıldığı düşünce: “Hangi amaçla? Neden? Ne için? Nasıl? Kim tarafından” kişiyi çekerse, o, Kabala çalışmasına gelir ve içinde kalır.

Ancak, hayatın içsel anlamına daha az odaklanan diğer sorular yoluyla, tesadüfen Kabala’ya çekildiyse, kişi ayrılır. Bu nedenle, bin kişinin karanlık bir odaya girdiği ve yalnızca bir kişinin kaldığı ve Işığa çıktığı yazılmıştır.

What Does The Desire To Study Kabbalah Depend On?

 

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed