Üst Dünyaya Yakınlaşmak

Soru: Alma arzusu bizim temelimiz ise o zaman ihsan etmenin niteliği nedir ve alma arzusundan nasıl ayrılabilir?

Cevap: Biz tek bir niteliğe sahibiz – almak, haz almak, her şeyi kendi içinde, egoizminin içinde hissetmek. Niteliğimizin içinde hissetmemenin ne demek olduğunu hayal bile edemiyoruz. Bu nasıl olabilir? Nerede hissediyorum?

Bu nedenle, doğamıza zıt olan tamamen yeni bir nitelik, his, duyu bizim üzerimize inşa edilir ve bu yalnızca üst ışık yardımıyla inşa edilebilir. Işığı çekmek, bir şekilde kendimize doğru yönlendirmek, ona yakınlaşmak için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Yaptığımız şey budur.

Doğrudan üst ışığı kendim deneyimlemeye çalışırsam, o zaman başarısız olurum. Mistisizm, iftira, adetler, belki dini niteliklerle uğraşıyor olacaktım. Eğer gerçekten üst dünyayı hissetmeye başlamak istersem, o zaman bu bir üst güç gerektirir. Yaradan’a net bir biçimde hitap etmem ve O’ndan talep etmem gerekir ve bu ancak O’na birlikte dönersek mümkündür.

Talmud Eser Sefirot veya Kabala Bilgeliği’ne Giriş’i (Ptiha) yıllarca çalışabilirim, ancak grup vasıtasıyla Yaradan’a yönlendirilmeyeceksem, başarısız olacağım.

Get Close To The Upper World

 

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed