Öğretmen Ve Öğrenci Arasındaki İlişki

Soru: Öğretmenin rolü, Kabala bilgeliği çalışmasında çok önemlidir.

Kabala öğretmeni nedir?

Cevap: Her şeyden önce, tanınmış bir Kabalist’ten bilgi alan kişidir. İkincisi, orijinal kaynaklardan öğretir. Üçüncüsü, kişiliğine dikkat çekmez. Dördüncüsü, herkesi Yaradan’ın ifşasına yönlendirir.

Soru: Öğrenci ile öğretmen arasındaki etkileşim nedir?

Cevap: Etkileşim öğretmene değil öğrenciye bağlıdır. Öğretmen, öğrencinin kendisine fayda sağlayabilecek her konuda yardımcı olabilir. Ancak, kendisini öğrencinin içsel dünyasına müdahale etmekten tamamen ayırır, böylece ona kişisel-edinimi öğretir.

Bir yandan, öğrencinin gelişimi ve ilgisi için sürekli bir endişe vardır. Ancak öğretmen her zaman ona özgür irade, eylem özgürlüğü, karar verme özgürlüğü vb. hissiyatını vermek için öğrenciyle belli bir mesafeyi korur, çünkü hiç kimse öğrencinin bağımsız ilerlemesinin yerini alamaz.

Soru: Kabala öğretmeni ile diğer disiplinlerin öğretmeni arasındaki fark nedir?

Cevap: Kabala öğretmeni öğrenciye tavsiyede bulunduğu kadar öğretmez, kendini değiştirerek edinmesi gereken şeyi gösterebilir. Öğrencinin algıladığı, öğretmenin değil, kendisinin edinimidir.

Öğrenci belli bir yol boyunca ilerler, sürekli olarak içsel özelliklerini, ruhunu geliştirir ve Yaradan’ın daha fazla ifşa olmasını sağlar. Bu sadece onun kişisel başarısıdır. Bu nedenle, öğretmen burada sadece dışsal, yardımcı bir kaynaktır.

Relationship Between Teacher And Student

 

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Önceki yazı: