Manevi Çalışmada Kadınların Rolü

Soru: Manevi çalışmada düşüncelerimizin zıddının üzerine yükseliriz. Sonuç olarak, açıklamalar konusunda uzmanlaşırım ve onlunun görüşü kendi görüşüm kadar önemli olur. Sürekli olarak dostlarımın ve dünyanın arzularını özümsemem gerekli ancak siz, bir kadın olarak bunu yapmam gerekmediğini mi söylüyorsunuz?

Cevap: Bizim zamanımızda, bu kadar fazla sayıdaki kadının, manevi dünyayı ifşa etmek için acele ettiği bir durum henüz yoktur. Bunu hoş karşılıyorum ve bu konuda çok mutluyum.

Bu, dünyanın ıslah olması gerektiği sırada, gerçekten de yeni bir koşula yükseliyor olduğumuzu göstermektedir. Ancak kadınları onlularda örgütlemek, bugün hala bana gerçekçi olmayan bir eylem gibi geliyor.

Bu, hala erkeklerde olduğu gibi işlemeyecektir. Daha kurgusal, daha yapay olacaktır. Kadınlar arasında üstesinden gelemeyecekleri durumlar vardır. Birbirleriyle etkileşime girme konusunda erkeklere nazaran çok daha ciddi bir problemleri vardır.

Bir erkeğin, kadınlar gibi bu tür doğal muhalif ilişkileri yoktur. Bu nedenle, kadınlar arasındaki ilişkiyi nasıl yönlendireceğimi bilmiyorum. Tora’dan görüyoruz ki erkekler gruplarda, onlularda birleşiyorlar, kadınlar ise birbirleriyle birleşmiyor, erkeklerin etrafında toplanıyorlar.

Bu, kadınların erkeklerin arkasında durup, onların etrafını sardığı, Sina Dağı’nda Tevrat’ı alırken böyleydi.  Mecazi olarak, kadınların her zaman erkekler için destekleyici çalışma sağladığı söylenir. Onlara baskı uygular, organize eder, onları ilerlemeye zorlarlar; bu anlamda, onlar sadece büyük bir yardımcı değil, aynı zamanda büyük bir güçtür.

Bir kadının ne kadar sakin olduğunu, ancak dünyamızı çekip çevirdiğini görüyoruz. Erkeklerin her yerde bağırdığını söylemiyoruz – bu sadece, yakında geçecek bir oyun. Dünyadaki her şey bir kadın tarafından belirlenir.

Bu yüzden, Kabala’da, kadın dağıtımı, kadın katılımı, kadın iletişimi için; bizim anlayacağımız ve manevi gelişime uygun bir yapı/yöntem bulmamız gerekmektedir. Bunu hala net bir şekilde ifade edemiyorum. Olduğu gibi söylüyorum.

Bir kadınlar onlusunu hayal edemiyorum. Kadınlar, erkekler gibi değildir, çok yapay bir şekilde birbirlerine bağlıdırlar. Ve kadınlara ve erkeklere aynı şeyi söyleyemem çünkü onların her biri diğerlerinden tamamen yalıtılmış hissetmektedir. Erkeklerle böyle değildir. Sarılırlar, birbirleriyle otururlar ve içlerinde bir topluluk duygusu hüküm sürer. Bu doğadır.

Bizler daha fazla gelişip, daha akıllı olacağız.

The Role Of Women In Spiritual Work

 

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed