Yarını Beklemeyin

Baal HaSulam, Mektup 13: Gerçek yolunu gösterecektir, pişman olan pişmanlığını ifşa eder. Kendini tutmaz ya da saklamaz. Gerçekte hepinizi birden hissediyorum, sizin için bugün, yarınla yer değiştirmiş ve “şimdi” yerine “sonra” diyorsunuz. Buna bir çare yok fakat bu yanlışı ve bozukluğu anlamaya çalışmak gerek— Yaradan tarafından kurtarılan kişi, yalnızca bugün kurtarılmaya ihtiyacı varsa kurtarılır. Yarını bekleyen kişi, Allah korusun kurtuluşunu yıllar sonra elde eder.

Hiçbir koşul altında, herhangi bir duygu, düşünce, açıklama ve arzuları yarına ertelememeliyiz. Kişi onları toplamalı, Yaradan’a yönlendirmeli ve O’nunla ilişkilendirmelidir.

Diyelim ki kafamda birçok düşünce var, bunların hepsinin Yaradan’a dayandırılması, O’na mıhlanıp kalması gerekir; duygularımda ve aklımda, onların kaynağının Yaradan olduğunu idrak etmeliyim.

Eğer sürekli, O’nla bağlantılı olarak hareket edersek o zaman, bağın doğru resmi Yaradan ile benim aramda yavaş yavaş ortaya çıkacaktır. İlk başta Yaradan Kendini, bana olan, içimde ve etrafı saran dünyada olan her şeyin asıl kaynağı formunda gösterir. Ve sonra etrafı saran bir dünya olmadığını anlarım ve bunların hepsi, Yaradan’ın benim hislerimde, etrafımda inşa ettiği şeydir; bu duyuların izdüşümü gibidir.

Asıl mesele, kendimi sürekli olarak tüm duygularımın temel nedeni olarak Yaradan’a bağlamaya çalışmaktır. Bu nedenle Baal HaSulam, buna uymayan birinin yıllar sonra akıllanacağını yazıyor, ama kim bilir ne zaman?

Bir kişi bunu unutur/ihmal ederse, o zaman manevi çalışmadan kovulur ve geri dönemez. Dünya’nın Güneş etrafındaki deveranı gibi bir sonraki döngü zamanı, gerçekten yıllar alabilir.

Don’t Wait For Tomorrow

 

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Sonraki yazı: