Yaradan’ın Tutumunu İfşa Etmek

Dünyaların yukarıdan aşağıya doğru inişleri, öyle bir şekilde inşa edilmiştir ki, onun eylemleri nedeniyle yaratılış, Yaradan’ın ona karşı tutumunu giderek daha fazla ifşa etmektedir. Bunun araştırma sürecinde olduğu görülmektedir. Manevi dünyada, rasyonel mantığımızla cevap aramak imkânsızdır – bunun duyusal olarak içine girmeliyiz ve sonra daha fazlasını anlayacağız. O zaman, hislerimizden, mantığımızda bir açıklama bulabiliriz.

Benim, haz alma arzumla Yaradan’ın önünde durduğumu ve şimdi bana karşı olan tutumunu, belli bir düzeyde ifşa ettiğimi hayal edin. Onunla çalışmaya başlarım; bu hazzı reddederim ve açıklamalar yaparım. Aynı zamanda, arzum benim yaptığım manevi eylemden sonra gelişmekte ve iyileşmektedir ve bu yüzden aniden, Yaradan’ın benim için önceden düşündüğümden çok daha fazlasını yaptığını hissederim. Görünüşe göre, büyümüş ve bunu fark etmişimdir; bu bir çocuğun büyüdükten sonra, ailesinin onun için istediği şeyleri haklı çıkarmasına benzemektedir.

Ardından perdem kısıtlanır; daha önceden idare ettiğim şeye, daha fazla dayanamam. Daha fazla anladığım için, perdenin büyümüş olması gerekirdi gibi gelir. Ama olan bu değildir ve ben üst olanın arzusunun önünde, kendimi iptal etmekten başka hiçbir şey yapamayacağımı hissederim.

Yaradan’ın bana karşı artan sevgisini ve O’na aynı şekilde cevap vermedeki yetersizliğimi ifşa ederim. Bu nedenle, dünyalardan (Olamot) inişin, tüm derecelerine gizlilik (Alamot) dereceleri denir. Yaratılışın çıkış yolu yoktur; Üst ışığı ve Yaradan’ın buna karşı tutumunu gizleyerek, onun arkasına gizlenmek ve bir şekilde geride kalmak için, kendisini perdelerle engeller. Bunlar onurun dereceleri değil, ama daha ziyade zayıflığın dereceleridir. Bütün bunlar yaratılış pahasına değil, manevi bir kap inşa eden Yaradan’ın pahasına gerçekleşiyor.

Revealing The Creator’s Attitude

 

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed